AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2024

Pistejako Tammisaaressa (EIF-FC Lahti 1-1)

Pistejako Tammisaaressa (EIF-FC Lahti 1-1)

Lucas Forsten-Kaufmann oli monessa mukana. (Kuva: Patric Westerlund / EIF)

Ekenäs IF ja FC Lahti tasasivat sunnuntaina pisteet Tammisaaressa lukemin 1–1.

Ottelu alkoi FC Lahden kontrollissa ja kotijoukkue Ekenäs IF joutui puolustamaan pitkiä aikoja. Lahti ei kuitenkaan saanut rikottua EIF:n tiivistä puolustusmuotoa. Kotijoukkue kyttäsi vastaiskuja ja reilun vartin pelin jälkeen kotijoukkueen Simon Lindholm pääsi ampumaan keskeltä tulisesti. Joshua Oluwayemi kuitenkin liimasi pallon varmasti.

Puolen tunnin pelin jälkeen Abdoulaye Kanté kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Lucas Forsten-Kaufmann upotti pilkun varmasti ja vei kotijoukkueen 1–0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Forsten-Kaufmannilla oli vielä toinen paikka lisätä johtoa, mutta Oluwayemi venyi laukauksen tielle. Näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Lahti tuli myös toisen jakson alkuun hyvin ja kykeni liikuttamaan palloa ja riistämään sen nopeasti takaisin itselleen. Heti toisella minuutilla Julius Tauriainen keskitti ja Samuel Pasanen pääsi jatkamaan. Nuoren keskikenttämiehen jatko meni kuitenkin niukasti ohi maalin.

Reilu vartti ennen loppua Lahti sai lopulta ansaitun tasoituksen. Asaad Babiker sai pallon rangaistusalueen rajalla ja onnistui tökkäämään pallon vierelle. Colin Odutayo ampui ja pallo kiersi kauniisti kotijoukkueen maalin yläkulmaan.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet hakivat voittoa ja paikkoja syntyi molempiin päihin. Lähimpänä oli kotijoukkueen Noah Lundström, joka pääsi kahteen paikkaan. Molemmilla kerroilla hänen laukauksensa viuhui niukasti ohi. Lisäajasta tuli lopulta rikkonainen ja Forsten-Kaufmann hölmöili itselleen lopulta toisen varoituksen. Lahti ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään viime hetken ylivoimaansa ja pisteet tasattiin lukemin 1–1.

Lisää uutisia