AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2024

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

Kuva: Mika Alavesa

Viime viikolla kauden ensimmäisen tappionsa kokenut SJK pyrkii perjantaina palaamaan voittojen tielle Veikkausliigassa, kun FC Inter vierailee Seinäjoella.

SJK:n vastustajaksi asettuva Inter ei ole vielä löytänyt parasta virettään, sillä Vesa Vasaran valmentama joukkue on voittanut kauden kuudesta ottelustaan vain yhden. Turkulaiset ovat viidellä pisteellään sarjan 10. sijalla.

- Inter on todella vahva joukkue, jossa on todella paljon kokemusta. Heillä on myös uuden valmennuksen myötä hyvin selkeä identiteetti. Uuden systeemin sisään ajaminen ottaa hieman aikaa, ja on selvää, että Inter on parempi joukkue kuin tämän hetken sarjatulos kertoo. Meidän on prässättävä heitä vahvasti, paiskittava töitä ja oltava parhaimmillamme, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen arvioi vastustajaa.

Inter saapuukin Seinäjoelle nälkäisenä.

- Pisteiden valossa haluaisimme tietysti, että niitä olisi enemmän. Voitimme Liigacupin ja nyt sama flow pitää saada päälle myös Veikkausliigassa. Olemme pelanneet kuitenkin hyvin ja olen varma, että pisteitä alkaa tulla, Interin valmentaja Ramiro Muñoz toteaa.

Muñozille perjantain suunta on tuttu, sillä hän valmensi SJK:ssa ennen Interiin siirtymistään.

- Aikani siellä oli todella positiivista ja menen mielissäni Seinäjoelle, mutta nyt hakemaan kolmea pistettä. SJK:lla on kuitenkin vahvuutensa ja edessä on iso haaste. Tiedämme kuitenkin heidän heikkoutensakin.

Viime otteluissa mielenkiintoisena yksityiskohtana on ollut se, että Kerhon hyökkäysosasto on paininut maalinteon kanssa. SJK:n yksikään hyökkääjä ei ole osunut maalipuiden väliin kolmen viime ottelun aikana, ja seinäjokelaiset ovat tehneet tänä aikana yhteensä vain kaksi osumaa. Yhdestä maalista vastasi Valentic Gasc, yksi merkittiin vastustajan omaksi maaliksi.

- Emme kuitenkaan piittaa siitä, kuka maalit tekee. Meillä kaikki pelaajat ovat hyökkääjiä ja puolustajia. Pääasia on, että luomme tasaisesti maalintekopaikkoja, ja niin olemme tehneet.

- Myös hyökkääjillä on ollut paikkoja. Esimerkiksi Jaimella (Moreno) on ollut paikkoja jokaisessa kolmessa edellisessä ottelussa, Lehtinen muistutti.

Interin kokoonpanosta varmuudella ovat pois Kevin Jansen sekä Ville Seppä, sekä edellisessä ottelussa punaista korttia kahden varoituksen jälkeen katsellut Jean Botué.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Kuloaro Robin


SJK - FC Inter OmaSP Stadionilla perjantaina 17.5. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia