AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2024

Tiukka kärkikamppailu pistejakoon (SJK-KuPS 1-1)

Tiukka kärkikamppailu pistejakoon (SJK-KuPS 1-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi KuPSilta yhden sarjapisteen lauantaina, kun joukkueet päätyivät 1–1-tasapeliin OmaSp Stadionilla.

Yhä tappioitta olevan SJK:n lauantai-ilta käynnistyi hitaasti, kun niin ikään tappiotta oleva KuPS otti hallinnan heti alussa ja vyöryi toistuvasti kohti isäntien maalia. SJK kuitenkin näytti vahvaa puolustusosaamistaan ensimmäisestä minuutista lähtien ja piti kuopiolaiset pyörimässä boksin ulkopuolella.

SJK ei saanut pallollista peliään kulkemaan avausjaksolla, mutta kotijoukkue kuitenkin pääsi tauolle 1–0-johtoasemassa. Kerholla oli yksi huippupaikka, ja se riitti tuomaan illan avausmaalin. 25. minuutilla syntynyt osuma merkittiin KuPSin omaksi maaliksi, kun Valentin Gascin syöttöyritys kimposi Clinton Antwin kautta Johannes Kreidlin vartioimaan rysään. Maalia edelsi SJK:n näyttävä pallonliikuttelu ja etenkin Rasmus Karjalaisen näyttävä pystysyöttö Gascille, mistä koko tilanne syntyi.

Vaikka KuPS piti palloa ahkerasti, vieraat saivat avausjaksolla vain yhden todellisen maalintkeopaikan, joka siunaantui Lutumballe 12. minuutilla. Hyökkääjä pääsi tälläämään pilkun tuntumasta, mutta matala kuti pysähtyi SJK-vahti Roope Paunion loistavaan torjuntaan. Viime viikon HJK-ottelussa loukkaantunut Paunio palasi yhden ottelun tauon jälkeen Kerhon maalille ja oli jälleen totutun varmassa vireessä.

Toisen jakson alussa KuPS joutui yllättäen puolustuskannalle, kun Kerho tuli nurmelle takaisin uudella innolla ottaen hallinnan itselleen. Gasc ja Karjalainen saivat heti ensimmäisten minuuttien aikana hyvät vetopaikat, mutta molempien laukaukset pysähtyivät vieraiden puolustukseen.

KuPS pääsi jakson edetessä peliin paremmin mukaan ja onnistui lopulta takomaan tasoitusmaalin 78. minuutilla. Vasta 18-vuotias Otto Ruoppi pääsi rokottamaan Kerhoa maalin edestä irtopallosta.

SJK pelasi viimeiset minuutit jälleen itsevarmasti ja haki voittoa loppuun asti. Pyry Hannola hankki juuri ennen 90. minuutin täyttymistä vapaapotkun boksin rajalta, ja SJK-taituri asettui itse pallon taakse. Kuti lähti vasurilla tulisesti, mutta painui hiukan ohi maalin.

Lisää uutisia