vko.17 // 28.4.2024

SJK voittoon Oulunkylässä loppuminuuttien maalilla (Gnistan-SJK 0-1)

Gnistan joutui kovasta taistelusta huolimatta maistamaan tappion karvasta kalkkia. SJK nappasi Oulunkylästä 0-1 voiton viime hetken voittomaalilla.

2121 katsojan silmien edessä pelattu ottelu sujui ensimmäisen puoliajan osalta lievässä SJK:n hallinnassa. Mustapaitaisella vierasjoukkueella oli paremmat paikat johtomaalin iskemiseen, mutta oli saumansa Gnistanillakin.

Gnistanin osalta puoliajan ehdottomasti paras suoritus oli Saku Heiskasen tiukka vasemman jalan laukaus boxin takaa, mutta keltapaitojen ja kotiyleisön harmiksi pallo painui hieman ohi vasemman takatolpan.

Toisella puoliajalla Gnistan nosti pelin tempoa ja vastahyökkäyksiin lähdetiin ensimmäistä puoliaikaa vauhdikkaammin. Huippupaikat maalintekoon oli vuorollaan Roope Pyyskäsellä, Momodou Sarrilla, Joakim Latosella sekä Jonas Enkerudilla, mutta tänään keltapaitojen viimeistelytehossa oli parantamisen varaa.

Tuttu urheilufraasi kuuluu, että kun et tee paikoistasi niin vastustaja kyllä tekee. Valentin Gasc tuhlasi avopaikan vielä 86. minuutilla, mutta kolmisen minuutin päästä Gasc pääsi tuikkaamaan pallon läheltä tyhjiin Babacar Fatin esityöstä.

Loppuhetkillä Gnistan haki kotiyleisön raivokkaasti kannustaessa tasoitusmaalia, mutta SJK:n hienosti pelannut puolustuslinja kesti loppuun saakka.