AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 22.4.2024

Pelaajien ääni kuuluu vahvasti - Kuukauden pelaajat valitaan jälleen pelaajien itsensä äänestäminä

Pelaajien ääni kuuluu vahvasti - Kuukauden pelaajat valitaan jälleen pelaajien itsensä äänestäminä

VPS:sta ja SJK:sta löytynee ehdokkaista huhtikuun pelaajaksi. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigassa äänestetään kaudella 2024 tuttuun tapaan kuukauden parhaat pelaajat samoin kuin myös Kansallisessa Liigassa, Ykkösliigassa, miesten Ykkösessä ja naisten Ykkösessä.

Veikkauksen Kuukauden pelaajan äänestävät jo vakiintuneeseen tapaan itse pelaajat. Jokaisessa sarjan jokainen joukkue antaa yhden äänen valitsemalleen pelaajalle JPY-yhteyshenkilönsä kautta. Eniten ääniä saanut pelaaja valitaan Kuukauden pelaajaksi. Oman joukkueen pelaajalle ei ääntä saa antaa.

Kauden päätteeksi huippusarjojen pelaajat äänestävät jälleen myös koko kauden parhaat pelaajat pelipaikoittain.

- On hieno ja tärkeä asia, että pelaajan ääni kuuluu vahvasti näissä valinnoissa. Pelaajat ovat ne, jotka näkevät ja kokevat parhaiten, eikä valinnat pohjaudu pelkästään esimerkiksi tilastoihin. Ja kyllä se myös nostaa sitä palkinnon arvoa, kun tietää että valinta on tullut muilta pelaajilta. Se on upea kunnianosoitus, että muut pelaajat äänestävät parhaaksi, JPY:n Timi Lahti kertoo.

- Äänestyksistä on tullut jo kuukausittainen ja vuosittainen tapa, johon pelaajat osallistuvat mielellään. Pelaajan ääni on sitä vahvempi, mitä enemmän pelaajia on mukana, Lahti painottaa.

Ensimmäiset kuukauden pelaaja -äänestykset suoritetaan jo huhtikuun pelien jälkeen.

Lisää uutisia