vko.16 // 21.4.2024

VPS väänsi voiton Gnistanista (VPS-Gnistan 3-2)

Kuva: Apollo Photo

Hietalahdessa nähtiin jälleen todellinen jännitysnäytelmä, kun 100-vuotiaat VPS ja IF Gnistan kohtasivat toisensa Lemonsoft Stadionilla.

VPS aloitti pelin rohkeasti, ja kotijoukkue pyrkikin etenemään suoraviivaisesti hyökkäysalueelle. Hyvä paine Gnistanin päässä tuotti viimein tulosta 24 minuutilla, kun Teemu Hytönen puski pallon maalin edustalta verkkoon Alfie Cicalen loistavasta keskityksestä. Lukemiksi muutettiin pian jo 2-0, kun Mads Borchersin rangaistuspotku painui kylmän viileästi ohi Gnistan-maalivahdin Mathias Nilssonin.

Viisi minuuttia Borchersin maalin jälkeen Vepsun omassa päässä tapahtui todellinen nukahtaminen, kun Roope Pyyskänen rankaisi Raitaa pallonmenetyksen seurauksena. Lahjamaali jäi ensimmäisen jakson viimeiseksi, ja tauolle siirryttiin Vepsun 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Vepsun puolesta katastrofaalisesti, kun rauhassa hyökkäysalueelle edenneen Jonas Enkerudin vasemman jalan laukaus painui sisään etukulmasta. Gnistanin tasoituksen jälkeen alkoi todellinen taistelu irtopalloista, ja kumpikin joukkue janosi seuraavaa maalia kuumeisesti.

Lopputulosta jännitettiin loppuminuuteille asti, ja Vepsu otti selkeästi ottelun loppupuolella otetta pelistä, jonka seurauksena Gnistan joutui perääntymään omalle alueelleen. Hietalahdessa lopulta sankariksi nousi Vepsun surinamilaiskärki Gleofilo Vlijter, jonka taiturimainen saksipotku Alfie Cicalen keskityksestä sinetöi ottelun loppulukemat Vepsulle 3-2.

VPS on kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen voittamaton 7 pisteen voimin, ja jatkaa voittamatonta putkeaan pääsarjassa jo 20:n ottelun mittaiseksi. VPS pitää hallussaan myös sarjan kärkipaikkaa ottelun jälkeen.