AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2024

​Veikkausliigan ottelut kuuluvat kaikille katsojille

​Veikkausliigan ottelut kuuluvat kaikille katsojille

Kuva: SJK

Suomen suosituin laji, jalkapallo, kokoaa joka viikko yli puoli miljoonaa suomalaista harrastamaan, pelaamaan ja kannustamaan.

Katsomon ja pelikentän on myös oltava paikka, jossa jokainen tuntee olonsa turvalliseksi, kotoisaksi ja sinne kuuluvaksi. Erityisesti Veikkausliigan pääsarjana tulee tehdä kaikkensa asian edistämiseen.

Jalkapallokannatus edustaa parhaimmillaan erinomaisia asioita; riemua, jännitystä ja suuria tunteita. Katsomossa luodaan urheiluhenkeä ja tasaveroista kohtaamista taustasta riippumatta kannustamisen kautta.

Välillä kannustaminen ilmenee kuitenkin puheina ja tekoina, jotka eivät kuulu kentälle eivätkä sen ulkopuolelle.

- Tunteet ja tunteiden ilmaisut kuuluvat jalkapalloon. Haluamme kuitenkin alleviivata, että kannustus kohdistuisi nimenomaan omien kannattamiseen tietoisen sääntöjenrikkomisen sijaan, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo.

- Jalkapallo on joukkuelaji. Kenelläkään ei ole oikeutusta polkea yhteisiä pelisääntöjä omien mielihalujensa mukaan. Tällaiselle toiminnalle ei ole jalkapallossa sijaa.

Veikkausliiga kutsuu mukaan kaikki jalkapallon ystävät ympäri Suomea kehittämään kannatuskulttuuria. Yhteisesti, omia tukien ilman tarvetta rakentaa vastakkainasettelua sääntöjen venyttämisellä.

Lisää uutisia