AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2024

FC Lahti ja Haka pistejakoon (FC Lahti-FC Haka 1-1)

FC Lahti ja Haka pistejakoon (FC Lahti-FC Haka 1-1)

Michael López iski FC Lahden kauden avausmaalin.

FC Lahti kohtasi kotiottelussaan Tampereen Tammelassa FC Hakan. Loppulukemiksi kirjattiin 1–1-tasapeli.

FC Lahti hallitsi ottelun alkua, mutta ei saanut murrettua FC Hakan tiivistä puolustusta. Haka ei puolestaan juuri hyökkäyksiin päässyt, sillä Lahti prässäsi ja pakotti vierailijan pitkiin palloihin. Mikko Viitikko ja Dylan Fox hallitsivat ilmatilaa.

Haka kuitenkin hyödynsi jakson puolivälissä paikkansa. Ensin Marko Bacaninilla oli paikkansa, Joshua Oluwayemi torjui ja samanaikaisesti avustavan erotuomarin lippu nousi paitsion merkiksi. Heti seuraavalla minuutilla Elias Mastokangas karkasi. Oluwayemi tuli hyvin vastaan ja Mastokangas hukkasi tilanteen. Hän pelasi kuitenkin takaviistoon, josta Juho Kilo ampui täysiä ylös maaliin.

Jakson loppupuoliskolla Lahti sai paikkansa. Julius Tauriaisen erikoistilanteet olivat läpi ensimmäisen jakson vaarallisia ja puolen tunnin pelin kohdilla Haka-vahti Anton Lepola nyrkkeili pallosta ohi. Bubacar Djaló pääsi ampumaan, mutta Ryan Mahuta blokkasi vedon uudeksi kulmapotkuksi. Myös Dylan Fox pääsi pariin otteeseen puskemaan niukasti ohi.

Aivan jakson lopussa Mikko Viitikko avasi keskelle tyhjään tilaan. Otso Koskinen pääsi kääntymään ja kuljetti tyhjän tilan pois. Koskinen ampui, mutta Lepola onnistui nyrkkeilemään pallon kulmapotkuksi. Näin tauolle siirryttii Hakan johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle hyvällä sykkeellä. Heti ensimmäisellä minuutilla Michael López karkasi puolittain ja ampui. Lepola torjui pallon eteensä. Irtopallossa oli ensimmäisenä tauolla sisään tullut Luke Ivanovic, joka ampui, mutta Hakan puolustus siivosi maaliviivalta pallon väljemmille vesille.

Ensimmäisen vartin aikana Lahti loi vielä kaksi huippupaikkaa. Ensin Ivanovic riisti ja laittoi aikaisen keskityksen ja Colin Odutayo puski. Tuloksena oli jälleen Lepolan torjunta ja kulmapotku. Hetkeä myöhemmin Eemeli Virralla oli paikka. Keskikentän elegantti hallitsija ampui kaukaa suoraan pystypuuhun. Virta pääsi kahdesti irtopalloon ja ampui kahdesti. Lepola ja Haka kestivät.

Lopulta jakson puolivälissä Lahti sai lopulta kauden avausmaalinsa. Otso Koskinen vapautti Ivanovicin läpi ja australialainen revittiin kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja Michael López upotti varmasti oikeaan alakulmaan tuoden Lahden tasoihin.

Lahti haki koko jakson lopun hanakkaasti voittomaalia ja loi vierailijoiden päätyyn hyvää painetta. Haka kuitenkin uhrautui, eikä lisäosumia Tammelan lumisateessa nähty. Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 1–1.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia