AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2024

Ennakko: EIF-AC Oulu

Ennakko: EIF-AC Oulu

Kuva: Patric Westerlund

EIF pelaa historiansa ensimmäisen Veikkausliigan kotiottelunsa sunnuntaina - tosin evakossa, sillä AC Oulu asettuu vastaan Myyrmäen jalkapallostadionilla.

EIF on aloittanut Veikkausliigakauden kahdella niukalla tappiolla ja olisi kenties ansainnut jotain niin IFK Mariehamnia kuin FC Hakaakin vastaan.

- Meidän pitää olla kärsivällisiä ja kohdata kaikki haasteet. Tämä on ensimmäinen kautemme Veikkausliigassa ja välillä tuntuu, ettei saa ihan sitä mitä ansaitsisi. Tällaista jalkapallo kuitenkin on, mutta emmeköhän pian ala ottaa pisteitäkin, EIF-luotsi Gabri Xatart miettii.

Mitään paineita ei Xatartin mukaan ole "pakkovoiton" suhteen, mutta toki tuloksia kaivataan.

- Minun tehtävässäni teen kaikkeni sen eteen, että joukkue voittaa sunnuntaina. Jos jälleen tulee tappio, niin kannattajilla on toki oikeus ilmaista mielipiteensä.

AC Oulu puolestaan avasi edellisellä kierroksella pistetilinsä, mutta harmittavasti Turusta oli tuomisina vain yksi piste. Laivastonsiniset pelasivat hyvän ottelun, mutta muutamat oman pään virheet vesittivät mahdollisuuden täyteen pistepottiin. Peli näytti siltä, että tulevissa kamppailuissa on lupa odottaa täysiä pistepotteja. AC Oulu todellakin pelaa arvojensa mukaista futista ja se välittyi Turussa niin Ruudun välityksellä kuin paikalla olleiden kannattajien silmin.

- EIF-ottelua on odotettu kuumeisesti. Tasapeli Interin vieraana oli pettymys, ja joukkue on todella päättäväinen tekemään kovasti töitä saavuttaakseen ensimmäisen voittonsa tämän kauden Veikkausliigassa. Vaikea peli on varmasti tulossa sarjanousijan kotona. Koko joukkue on todella päättäväinen tekemään ison työmäärän tavoitteensa eteen, AC Oulu -valmentaja Tuomas Silvennoinen sanoo.

Laivastonsiniset lähtevät sunnuntain koetukseen Suomen Cupin kolmannen kierroksen voitto harteilla, kun joukkue kävi tiistaina hakemassa jatkopaikan Lapualta Virkiän kustannuksella. Vaikka vastus ei ollut lähelläkään tulevaa, niin siitä saatiin paljon onnistumisia pelaajille, joiden peliaika on ollut vähäisempää.

Samoin EIF sai alle voiton, kun TamU/2 kaatui cupissa selvin lukemin ja pelaajistoa saatettiin kierrättää.

- Ottelu oli tärkeä niille pelaajille, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa ja kaikki esiintyivät oikein hyvin. Joillekin saattaa tuntua epäoikeudenmukaiselta joutua penkille sarjaotteluissa, mutta valmennustiimin pitää miettiä mikä on parasta joukkueen kannalta, Xatart kuvaa.

Oululaisten riveistä varmasti poissa ovat Jowin Radzinski ja Alexander Forsström.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Antamo Dennis


EIF - AC Oulu Myyrmäen Jalkapallostadionilla sunnuntaina 21.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia