AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 17.4.2024

"Olemme täysin mahdottoman yhtälön edessä" - olosuhteet Oulussa taas tapetilla kylmän kevään myötä

"Olemme täysin mahdottoman yhtälön edessä" - olosuhteet Oulussa taas tapetilla kylmän kevään myötä

Raatinkaan luonnonnurmi ei kasva kylmässä. (Kuva: Juha Tamminen)

Oulussa vallitseva pakkasjakso on hidastuttanut Raatin nurmen kasvua, joten AC Oulun kotiavausta ei voi pelata omassa pyhätössä.

Vaikka tänä vuonna oltiin ensin jo vähän edellä nurmen kasvussa viime vuoteen verrattuna, uusi pakkasrintama pakottaa pitämään kentän kiinni. Ongelma johtuu siitä, että nurmikko tarvitsee vettä ja lämpöä kasvaakseen, joten pakkasilla vesi jäätyy ja nurmi jää ilman vaadittavia tarpeitaan.

AC Oulun Veikkausliigalisenssiin on hyväksytty varakentiksi Vaasa ja Seinäjoki, joten uutta aikataulua etsitään parhaillaan ottelulle. Joka tapauksessa se pelataan ensi viikolla perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Seurat ovat etsineet uutta ajankohtaa siirrolle, jolloin ei tarvitsisi ottelua siirtää muualle. Valitettavasti Vepsun Europelit vaikeuttavat sopivien päivien löytymistä kalenterista.

AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismon mukaan on todella surullista, että Oulussa olosuhteet eivät mahdollista kauden avausta edes tämän kaltaisella otteluohjelmalla, jonka perusteella AC Oulu on saanut pelata kolme ensimmäistä kierrosta vieraspelejä.

Mikäli kaupunginvaltuuston yksimielisesti hyväksymä asemakaavan muutos olisi edennyt ilman valituksia olisi Heinäpäähän kaavailtu uusi Veikkausliigan edellytykset täyttävä jalkapallostadion valmistunut jo viime vuonna alueelle, jossa on pelattu jalkapalloa jo vuosikymmeniä. Silloin tämän kaltaisia koko lajin kehittämistä ja merkittäviä taloudellisiakin tappioita aiheuttavia ongelmia ei olisi.

- Mikäli kausi pitenee tulevaisuudessa kuten todennäköistä on, olemme nykytilanteessa täysin mahdottoman yhtälön edessä pelata Oulussa Veikkausliigaa ja kehittää oululaista jalkapalloa. Tämä on asia, joka pitää saada ratkaistua pian, mikäli halutaan, että Oulussa pelataan jalkapalloa ylimmällä sarjatasolla, Tomi Kaismo sanoo.

Lähde: AC Oulun tiedote
Lisää uutisia