AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 15.4.2024

"Saimme sen mitä halusimme" - SJK kirjasi seurahistorian komeimmat voittolukemat

"Saimme sen mitä halusimme" - SJK kirjasi seurahistorian komeimmat voittolukemat

SJK iski kahdeksan maalia Rovaniemellä. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Seinäjoen Jalkapallokerho avasi Suomen Cup -taipaleensa Rovaniemellä kohtaamalla Kolmosessa pelaavan Rollon Pojat.

SJK otti hallinnan odotetusti heti alussa, kun taas RoPo keskittyi puolustamaan omaa maaliaan. Kotijoukkueen taktiikka toimikin alussa hyvin, kun Kerho ei onnistunut murtautumaan vastustajan boksiin ja luomaan vaarallisia tilanteita.

SJK:n pitkä pallon hiominen väsytti kuitenkin RoPon, minkä myötä vieraille avautui tiloja. Ensimmäinen maali syntyi viimein 28. minuutilla Pyry Hannolan toimesta. Salim Yussif ja Kingsley Ofori pelasivat pallon oikealta boksiin Hannolalle, joka ampui pelivälineen etualakulmaan.

Hannolalla oli hetken päästä loistava tilaisuus iskeä toistamiseen, kun pallo vietiin pilkulle Veikkausliigastakin tutun Jarkko Lahdenmäen käsivirheen takia. RoPon maalivahti Lauri Rönkkö aavisti oikealle, ja Hannola veti toiseen suuntaan, mutta pallo painui maalin ohi. Kymmenisen minuuttia 1–0-maalista Babacar Fati lisäsi kuitenkin johtoa. Laitapuolustaja hiipi boksiin, sai oikealta keskityksen ja laukoi pallon näyttävästi suoraan ilmasta RoPon maaliin.

Kerhon ketsuppipullo aukesi toden teolla toisella jaksolla, kun SJK:n vauhti ja taito olivat vieneet parhaat mehut kotijoukkueesta. Kerho onnistui 50. minuutin jälkeen tekemään kolme maalia neljän minuutin pätkän aikana: 3–0-maali painui RoPon Simo Majanderin kautta rysään, minkä jälkeen Kasper Paananen osui kahdesti.

Kolmannessa kihauksessa Lauri Laine pelasi pallon pystyyn Paanaselle, joka laittoi palloa maalille. Majander yritti katkoa syötön, mutta pallo menikin hänen kauttaan sisään. Heti seuraavassa tilanteessa Laine ja Hannola petasivat Paanaselle paikan maalin eteen, ja hyökkääjä viimeisteli varmasti. Sama kolmikko värkkäsi myös viidennen maalin.

Seuraavan kerran verkko heilui RoPon päädyssä 71. minuutilla. Tällä kertaa Ofori keskitti palloa oikealta maalille, josta vaihdosta sisään tullut Otto Kemppainen jatkoi pelivälineen Rönkön selän taakse.

SJK sai parikymmentä minuuttia ennen loppua illan toisen rangaistuspotkunsa, joka tuli tällä kertaa Pekka Silanderin rikkeestä. Silander kaatoi karkumatkalle lähteneen Laineen ja näki punaisen kortin. Pilkkua asettui vetämään puolustaja Fallou Ndiaye, joka upotti pallon varmasti sisään.

Loppulukemat viimeisteli Kemppainen illan toisellaan 88. minuutilla. Vaihdossa aloittanut Valentin Gasc puhkoi RoPon puolustuksen, ja pystyyn juossut Kemppainen laukoi pallon sisään pienestä kulmasta.

- Saimme sen, mitä halusimme eli jatkopaikan Cupissa. Alkumme oli melko hidas, koska emme liikuttaneet palloa tarpeeksi nopeasti. Lisäsimme vauhtia pallon kanssa ensimmäisen jakson puolivälin paikkeilla, ja pelimme alkoi näyttää paremmalta. Toinen jakso oli hyvä, ja saimme siitä kiitokseksi monta maalia, kiteytti SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

RoPo sai ottelussa käytännössä vain yhden hyvän maalintekopaikan, joka siunaantui Veikkausliigassakin pelanneelle Jarkko Luirolle. SJK:n maalilla pelannut Hemmo Riihimäki pysäytti kuitenkin Luiron maalin edessä ja varmisti vieraille nollapelin.

8–0-voitto on SJK.n kaikkien aikojen isoin voitto virallisessa ottelussa. Aiemmin Kerho on voittanut parhaimmillaan seitsemän maalin turvin: VPS-j kaatui 7–0 ja TUS 8-1 Kakkosessa kaudella 2008. Suomen Cupissa isoin voitto on SJK Akatemiasta kaudelta 2017, kun voitto tuli kuuden maalin erolla, 7–1-tuloksella. Samana vuonna myös FC Jazz kaatui maalein 6–0.

Lisää uutisia