AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 15.4.2024

​Ilmiömäistä, osa 2: Veikkausliigasta! – Toinen kierros paljasti jo armottoman totuuden

​Ilmiömäistä, osa 2: Veikkausliigasta! – Toinen kierros paljasti jo armottoman totuuden

Gnistan juhlii Tammelassa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen kertoo havainnoimastaan sekä kuulemastaan totuutta kaihtamatta. Toisaalta toisen ottelukierroksen tapahtumista vaikeneminen onkin täysin mahdotonta.

Oli viime viikolla puhe siitä tylsyydestä. Tai tarkemmin sanottuna sen puuttumisesta Veikkausliigasta. Heräsikö vielä jatkokysymyksiä tai vastaväitteitä toisen kierroksen jäljiltä?

Voi hyvänen aika miten nautinnollista!

Ilmiömäistä!

Viihdyttävää!

Ihan näin objektiivisestikin kirjoitettuna.

Topi Keskinen tunnettiin ensin Mikkelissä. Sitten Helsingissä. Sen jälkeen koko Suomessa ja nyt hänen perässään ovatkin sitten jo isommat eurooppalaiset seurat. FC Lahtea vastaan kauden avausosumansa niistänyt Keskinen näytti, että miksi näin on.

Menkää hyvät ihmiset katsomaan missä tahansa Topi pelaa Veikkausliigaa. Kunnes ei enää pelaa.

Mistä tunnistaa muuten hyvän kahvin? Tai asianmukaisemmin kirjoitettuna, kahavin? Vastaus löytyy AC Oulun pukukopista, jossa Ashley Coffeyn merkitys on vähintään yhtä suuri kuin kentällä. Ei katkea. Ei anna periksi sitten millään. Ihana sielupelaaja!

Kahavia keitettiin Turun perjantai-iltana todella vahvalla paahtoasteella, kun Coffey nosti henkilökohtaisella osaamisellaan oululaiset arvokkaaseen vieraspisteeseen. Tuuletuksista näki, mitä se Coffeylle merkitsi. Huikea ukko.

Lauantaina Tammelan uudella stadionilla todistettiin puolestaan tapahtumaa, josta puhutaan vielä pitkään. Se oli myös äimistyttävin jalkapallo-ottelu, jota olen paikan päällä seurannut. Veti ihan ansaitusti sanattomaksi.

Tammelan iltapäivässä oli kaikkea: Maaleja, dramatiikkaa, yleisön epäuskoa niin ilon kuin harminkin keskellä, sekä urheilun tarjoamia tunteita, joita ei missään muualla Pirkanmaan alueella ollut viikonloppuna samalla voimakkuudella tarjolla.

Kymmenen maalin herkuttelu ja Gnistanin tekemä temppu paljasti armottomasti sen totuuden, että Oulunkylässä pelataan tällä kaudella jostain aivan muista asioista kuin pelkästä sarjapaikasta. Näin uskallan nyt omalla nimelläni väittää, ihan vaan nähtyyn perustuen. Kyllä, kaksi kierrosta on vasta takana, mutta tämä totuus kestää läpi kauden.

Gnistan on kyllä kertakaikkisen raikas tapaus. Puheenaiheita tulee kentältä, yhteisöstä sekä yksilöistä. Kaikesta tuoksuu positiivisuus. Samalla puolella ollaan, kävi mitä kävi. Suomen tämän hetken puhutuin jalkapallojoukkue on tässä. Ja enemmän kuin ansaitusti. Olisitko uskonut kuukausi sitten?

Ja tämäkin vielä!

Gnistanin bosnia-hertsegovinalainen hyökkääjä Benjamin Tatar tuli, näki ja iski kahdesti Tampereella lauantaina. Ei hassumpi suoritus ramadanin jälkeiseltä paastolta. Ja lisää on luvassa.

Eikä tästäkään voi vaieta!

Veikkausliigajoukkueet ovat tarjoilleet elämyksiä kahden kierroksen ajan, mutta sama pätee Ruudun selostajiin. Tuoreimpana esimerkkinä Kim "Rastilan raspikurkku" Kallströmin vesiputouksen lailla jyskänyt hekumointi VPS:n Martti Haukiojan kaukokanuunaan sekä Velja Engströmin kaikki mahdolliset mausteet sisältänyt äänitaide Gnistan-Show'n keskellä.

Lisää uutisia