AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2024

Harjoittelukulttuuri yllätti Eetu Mömmön Italiassa – ”Aika alkeellinen tyyli”

Harjoittelukulttuuri yllätti Eetu Mömmön Italiassa – ”Aika alkeellinen tyyli”

Eetu Mömmö on Leccestä lainalla SJK:ssa.

Eetu Mömmö palasi muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Veikkausliigakentille, kun hän siirtyi italialaisesta Leccestä lainalle SJK:hon. Italiasta matkaan tarttui muun muassa kieli, mutta muuten löytyi yllätyksiä.

Mömmö pakkasi laukkunsa elokuussa 2021 ja muutti Etelä-Italiaan Lecceen kohti suurta tuntematonta.

- Oli se aika jännittävää. Kuitenkin äidin nurkissa oli asunut sen 19 vuotta ja sitten isona poikana maailmalle. Kyllä siinä ekat kuukaudet oli, voisi sanoa vaikeitakin. Oli sellaista opettelua ihan kaiken kanssa. Ja sitten oli se kielimuuri alkuun, mikä ei yhtään helpottanut juttuja. Ei se helppoa ollut lähteä silloin, Mömmö avaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Mömmö pelasi Leccen juniorijoukkueissa ja italialainen harjoittelukulttuuri yllätti nuorukaisen.

- Aika alkeellinen tyyli eli juostaan ilman palloa preseasonit. Mitä en odottanut yhtään, niin siinä junnusarjassakin tosi paljon pelattiin tuloksesta. Mikä oli pelaajien kehittämisen kannalta vähän huono ja sitten se treenaaminenkin meni siihen, jopa hyvällä tavalla, että kaikki yrittivät kaikkensa ja kaikki halusivat päästä pelaamaan, Mömmö avaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Kyllä treeneissä tämänkin takia nähtiin ylilyöntejä ja siellä tuli jos jonkinnäköistä kahnausta sun muuta. Todella paljon juostiin ja minusta tuntui silloin aluksi, että tässähän menee rikki, että eihän tässä ole järkeä. Sitten oikeastaan kuukauden jälkeen meninkin rikki ja sitten oltiin pidempi pätkä pois, Mömmö jatkaa.

Mömmön mukaan kilpailu paikasta auringossa oli kovaa ja se välittyi välillä myös harjoituskentän ulkopuolelle.

- Kyllä se on kova. Vaikka kopissa meillä oli aina hyvä henki, mutta voin kuvitella, että monessa muussa esimerkiksi italialaisessa joukkueessa se kentän taistelu ulottuu myös sinne koppiin ja kyllä siinä sai olla joka päivä varpaillaan. Ikinä ei tiennyt, että riittääkö se oma taso tai tuleeko sieltä joku oikeasti ohi kohta. Kyllä se on todella raakaa, mitä taas Suomessa en ainakaan kokenut silloin junnupeleissä, junnutreeneissä, junnujoukkueessa oikeastaan ollenkaan semmoista, arvioi Mömmö.

Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lisää uutisia