AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 11.4.2024

HJK selkeään voittoon (HJK-FC Lahti 4-0)

HJK selkeään voittoon (HJK-FC Lahti 4-0)

Kuva: Mira Lönnqvist

Yli 5000-päinen kotiyleisö pääsi torstaina todistamaan, kun HJK murskasi kotiavauksessaan FC Lahden.

Ensimmäisellä puoliajalla Klubi loi parhaimmat maalipaikkansa vastahyökkäyksistä. Lucas Lingman käynnisti 20. minuutilla pallonriiston jälkeen upean hyökkäyksen omasta päädystä. Pallo Anthony Olusanyan kautta Keskiselle, joka juoksi loput noin 60 metriä itse, ja viimeisteli hyökkäyksen maaliin asti.

Puoliajan loppuun nähtiin jälleen Keskistä parhaimmillaan. Lingman levitti pallon Keskiselle boksin reunalle, joka haki rohkeasti oikean jalkansa vapaaksi. Tuloksena upea viimeistely takayläkulmaan.

Pallonhallinnallisesti ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen, eikä kumpikaan joukkue onnistunut pidemmällä pallonhallinnalla luomaan vaarallisia tilanteita. Maalien lisäksi Keskinen piti Lahden puolustusta pilkkanaan vasemmalla laidalla. Joukkoon mahtui muun muassa yhdet upeat puikot, mutta tämän murtautumisen eteen venyi Joshua Oluwayemi Lahden maalilla.

Toisella jaksolla kentälle tullut Luke Plange hankki kotijoukkueelle rangaistuspotkun, jonka Lingman viimeisteli varmuudella maaliin. Onnistuminen oli keskikentän moottorille ensimmäinen Veikkausliigassa sitten vuoden 2021 syyskuun.

69. minuutilla nähtiin jälleen, mihin HJK:n nopea ja taitava hyökkäys parhaimmillaan pystyy. Hassane Bandé käytti pallon Plangella, joka jatkoi kantapäällä Burkina Fason maajoukkuemiehen läpiajoon. Viimeistely oli kylmän viileä yli vastaan tulleen Oluwayemin.

Viimeisellä kympillä nähtiin vielä odotettu HJK-debyytti, kun puolustuslinjaan palannut ja ensimmäisellä puoliajalla kolhun saanut kapteeni Joona Toivio teki tilaa loukkaantumisesta toipuneelle Diogo Tomasille.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia