AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 11.4.2024

"Epäonnistuin valmentajana valmistamaan joukkuetta" - Toni Lindberg pettyi FC Lahden esitykseen

"Epäonnistuin valmentajana valmistamaan joukkuetta" - Toni Lindberg pettyi FC Lahden esitykseen

FC Lahti jäi vastaanottavaksi osapuoleksi torstaina Bolt Arenalla. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Lahti koki täystyrmäyksen Helsingin Jalkapalloklubin vieraana Töölössä. Klubi nuiji Lahden lopulta lukemin 4–0.

FC Lahden nuori puolustajalupaus Akseli Puukko oli ottelun jälkeen syvästi pettynyt. Hänen mukaansa Lahti ei kyennyt pitämään ottelussa palloa, jonka takia omat hyökkäykset jäivät köykäisiksi. Nuorukainen löysi koko joukkueen suorituksesta paljon parannettavaa.

– Meidän olisi pitänyt pitää enemmän palloa ja olla huolellisempia niissä tilanteissa, kun saimme pallon. Tänään luovuimme siitä liian helposti. Toki jouduimme puolustamaan paljon, mutta silloin kun saamme pallon, meidän pitää olla huolellisempia sen kanssa. Meidän vastahyökkäyksemme jäivät tänään uupumaan. Haluamme olla enemmän pallossa ja silloin kun saamme sen, se pitää myös pitää, eikä luopua siitä heti.

- Meidän pitää jatkossa puolustaa vastahyökkäykset paljon paremmin, nuorukainen summasi pettyneenä.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli Puukon tapaan pettynyt ottelun lopputulokseen. Lindbergin mielestä Lahti ei onnistunut tänään puolustuksellisesti, eikä hyökkäyksellisesti. Hän kuitenkin nostaa katseet seuraavaan otteluun ja haluaa nähdä siinä paljon parempaa puolustuspeliä, jonka päälle Lahti pystyy rakentamaan myös hyökkäyksiä.

– Tänään emme onnistuneet tuloksen teossa, emme puolustuksellisesti, emmekä hyökkäyksellisesti. Tulos oli erittäin harmittava. Epäonnistuin valmentajana valmistamaan joukkuetta ja nyt on aika analysoida ottelu, mitä asioita meidän pitää pystyä puolustuksellisesti tekemään paremmin, jotta saamme myös enemmän hyökkäyksellisiä tilanteita.

- Hyökkäyksistä pitää saada luotua viimeistelytilanteita ja niihin meidän tulee harjoittelussa keskittyä lisää. Palaudumme, syömme, nukumme ja analysoimme ja siirrämme katseet kohti seuraavaa ottelua, Lindberg totesi.

Lisää uutisia