AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 10.4.2024

InterAction-toiminta vain kiihtyy kevään edetessä - "Haluamme ratkoa ongelmia eikä vain puhua niistä"

InterAction-toiminta vain kiihtyy kevään edetessä - "Haluamme ratkoa ongelmia eikä vain puhua niistä"

Kuva: Henrik Siiskonen

FC Interin InterAction-toiminta on jatkunut vauhdikkaana läpi talven ja orastavan kevään.

Viime vuonna toiminta tarjosi lapsille 136 maksutonta liikuntatapahtumaa Turussa ja sen lähialueilla. Tänä vuonna toiminta on ollut aktiivista läpi talven, kiihdyttäen vauhtia kesää kohden. Tähän mennessä tapahtumia on järjestetty vuoden 2024 aikana yhteensä 36 ja niihin on osallistunut lähes 5700 lasta.

InterAction-tiimi on kiertänyt viime vuonna käynnistyneen lähiötoiminnan lisäksi Turun ja sen lähialueiden kouluissa liikuttamassa lapsia. Pelitapahtumien yhteydessä on puhuttu kiusaamisesta, toisten kunnioittamisesta, yhdenvertaisuudesta ja yleisesti joukkuepelaamisen periaatteiden viemisestä osaksi muutakin elämää.

– Jalkapallo ja liikunta yleensä on lähtökohtaisesti ryhmäytymistä kehittävää toimintaa. Toiminta ryhmässä vaatii tietyt pelisäännöt, mitkä pätevät pitkälti myös normaalissa elämässä. Näitä ovat muun muassa yhdenvartaisuus, oman joukkueen ja vastustajien kunnioittaminen ja välittäminen. Kun nämä toimivat vältämme helpommin myös kiusaamista, korostaa InterAction-päällikkö Jani Meriläinen.

Inter haluaa seurana puuttua rohkeasti yhteiskunnan haasteisiin. Meriläisen mukaan ongelmien ratkaisu jää liian monta kertaa pelkkien puheiden varaan konkreettisten toimien sijasta.

– Me haluamme InterActionin kautta kantaa vastuumme yhteiskunnan ongelmista ja pyrkiä toimia konkreettisesti näitä vastaan. Monesti ongelmat tiedostetaan, mutta varsinaiset teot niiden kitkemiseksi jäävät toteutumatta. Me haluamme omalla toiminnallamme ratkoa näitä ongelmia, eikä vain puhua niistä, painottaa Meriläinen.

Lue lisää InterAction-toiminnasta FC Interin verkkosivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia