AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2024

FC Haka ponnistaa vakaalta pohjalta juhlakauteen – ”Ei ole varaa lähteä keulimaan”

FC Haka ponnistaa vakaalta pohjalta juhlakauteen – ”Ei ole varaa lähteä keulimaan”

Hakalla on vakaa tilanne tällä hetkellä. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka viettää tällä kaudella 90-vuotisjuhlakauttaan. Toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan seuran tilanne on tällä hetkellä vakaa ja tulevaisuus näyttää kaikin puolin valoisalta.

- 90-vuotias FC Haka on tällä hetkellä hyvin vahva Veikkausliigajoukkue. Vaikeiden vuosien jälkeen seura on osoittanut pystyvänsä pärjäämään Veikkausliigassa ja vahva pohja antaa mahdollisuudet kehityksellä sekä kentälle että sen ulkopuolelle.

- Taloustilanne on tietenkin tiukka, mutta meillä on asiat siltä osin kunnossa ja se antaa meille pohjaa rakentaa uutta tulevaisuutta. Siitä yhtenä osoituksena, että olemme pystyneet vahvistamaan myös toimistoamme ja rekrytoimaan uusia ihmisiä, Huttunen avaa seuran tilannetta Hakan tiedotteessa.

Talous on asia, joka usein nousee esiin ja siltä osin tummat pilvet ovat Hakan yltä kaikonneet ja Tehtaan kentän yllä pilkottaa aurinkoinen tulevaisuus.

- Voidaan sanoa, että taloustilanne on tällä hetkellä kohtuullinen. Urheilutoiminnassa talous on sellainen asia, joka aina mietityttää lajista riippumatta, mutta olemme tällä hetkellä terveellä pohjalla. Ei tässä kuitenkaan ole varaa lähteä keulimaan.

Oman mausteensa koko seuran toimintaan on tuonut uusi päävalmentaja Andy Smith sekä hänen apuvalmentajansa Sander Guerreiro. Smith on tuonut oman panoksensa myös kentän ulkopuolelle.

- Uusi valmentaja tietenkin tuo aina uudet jutut mukanaan ja varsinkin, kun hän tulee tavallaan tutun ja turvallisen ulkopuolelta, niin se vaatii myös seurajohdolta aina hieman enemmän yhteistyötä valmennuksen kanssa.

- Andy tulee jalkapallomaasta ja on tuonut mukanaan tietyn vaatimustason myös toimiston suuntaan. On hyvä, että hän on pitänyt sekä toimistoa että seuraa hereillä ja tuonut oman intohimonsa koko toimintaan.

Smithin palkkaaminen herätti seuran ulkopuolella paljon keskustelua, mutta seuralla oli vahva luotto pohjoisirlantilaiseen. Smith on antanut talven aikana myös luotolle katetta.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän mennessä. Andy ja Sander ovat hyvä parivaljakko, joka on tehnyt aiemminkin yhteistyötä. Toinen on vähän räväkämpi ja toinen sitten vähän rauhallisempi, ja he täydentävät hyvin toisiaan. He ovat tuoneet vaatimustasoa ja intohimoa koko joukkueeseen. Joukkue on tehnyt todella intensiivisesti töitä harjoituksissa ja se on näkynyt myös talven peleissä.

FC Hakan juhlavuosi on yksi isoista teemoista tähän kauteen ja se tulee näkymään läpi kauden.

- Nostamme kauden aikana esiin juhlavuoden teemoja ja se näkyy muun muassa ottelutapahtumissa ja myös junioripuolella muun muassa ison juhlavuoden turnauksen muodossa. Juhlavuosi tulee näkymään otteluissamme läpi vuoden, Huttunen valottaa.

Kokonaisuudessaan toimitusjohtaja katsoo levollisena kohti tulevaa kautta.

- Se mitä olemme talven aikana tehneet, ja mitä on joukkueelta nähty talven aikana, niin olen erittäin luottavainen kauden suhteen. Viime vuonna meillä oli tappioton kotisaldo ja sitä tietenkin haluamme jatkaa myös tällä kaudella. Meillä oli kotipeleissä viime kaudella ennätysmäärä katsojia ja luotamme vahvaan kotiyleisön tukeen tänäkin vuonna.

Lähde: FC Hakan tiedote
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia