AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2024

Nikolas Talo katkaisemaan VPS:n putkea – ”Pitää saada heti hyvä tulos”

Nikolas Talo katkaisemaan VPS:n putkea – ”Pitää saada heti hyvä tulos”

Nikolas Talo on

Veikkausliigakausi käynnistyy lauantaina 6.4. ja FC Haka saa avauksessa vieraakseen viime kauden pronssijoukkue VPS:n. Ottelussa on katkolla myös kahdet eri putket.

Maailman pisin valmistautumiskausi on takanapäin ja Veikkausliiga alkaa vihdoinkin lauantaina. Hakaan täksi kaudeksi siirtyneen Nikolas Talon mukaan Hakan joukkue on valmis.

- Hyvillä fiiliksillä. Jengi on innostunut ja haluaa näyttää. Uskon meidän olevan iskussa heti kauden avauksesta lähtien, Talo kertoo Hakan sivuilla.

Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun koskilaisyleisö pääsee näkemään tämän kauden FC Hakaa. Valkopaidat joutuivat pelaamaan kaikki talven harjoitusottelunsa vieraskentillä, mutta nyt päästään aloittamaan kausi heti kotoisalta Tehtaan kentältä. Talo vinkkaa Hakan kannattajille, että tällä kaudella nähdään vauhdikas FC Haka.

- Pelaamme aika suoraviivaisesti ja iskemme vastahyökkäyksistä. Puolustamme tiiviisti ja paikan tultua iskemme. Pelaamme myös pallollisena, muttemme hinkkaa palloa hitaasti sivusuuntaan, vaan lähdemme nopeasti ylös.

Joukkueet pelasivat samassa Liigacupin lohkossa ja kohtasivat helmikuun lopulla Vaasassa. Tuolloin Haka voitti 1-0 Evangelous Patoulidisin rankkarimaalilla, mutta Talo ei juuri painoarvoa tuon pelin tulokselle anna.

- VPS on nyt aika eri joukkue kuin se minkä kohtasimme silloin hallissa, joten varmasti aika erilainen peli on tulossa.

VPS pelasi viime kaudella uskomattoman loppukauden päättäen kauden peräti 17 ottelun tappiottomaan putkeen voittaen niistä peräti 16. Samalla vaasalaiset ponkaisivat jumbosijalta aina kolmanneksi ja kruunasivat kautensa voittamalla Eurolopputurnauksen lunastaen siten paikan eurokentillä. Talo uskoo Hakan pystyvän katkaisemaan VPS:n lennon heti kättelyssä.

- Pitää saada hyvä tulos heti tästä eikä VPS ole millään tavalla voittamaton. Olisi hyvä heti lyödä heidän putkensa.

VPS:n putken lyöminen tarkoittaisi samalla Hakan putken jatkumista. Tehtaan kenttä oli viime kaudella valloittamaton linnake ja Tehtaan kentällä kävi ennätyksellisen paljon yleisöä. Ensimmäiseen otteluunsa Tehtaan kentällä valmistautuva Talo toivoo viime kausien upean tuen jatkuvan myös tänä vuonna.

- Toivottavasti tulee paljon jengiä ja sen avulla saisimme hyvän tuloksen ja buustin käyntiin. Lähdemme positiivisin mielin ja kauden aikana voi tapahtua ihan mitä vain.

FC Hakan 90-vuotisjuhlavuosi käynnistyy lauantaina 6.4. Tehtaan kentällä pelattavalla kauden avausottelulla Haka-VPS. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia