AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 1.4.2024

"Veikkausliiga on todella kilpailukykyinen sarja" - Gnistanin kokenut Juhani Ojala lupaa viihdyttävyyttä

"Veikkausliiga on todella kilpailukykyinen sarja" - Gnistanin kokenut Juhani Ojala lupaa viihdyttävyyttä

"Judella" on pitkä kokemus kansainvälisiltä kentiltä.

Uransa aikana seitsemän eri maan pääsarjoissa pelannut entinen Huuhkajat-pelaaja Juhani Ojala allekirjoitti talvella yksivuotisen pelaajasopimuksen Gnistanin kanssa.

Suomen maajoukkuepaidan ylleen 32 kertaa pukenut Ojala palasi kotimaan kentille kesken viime kauden, kun hän siirtyi FC Hongan riveihin. Nyt edessä on topparin ensimmäinen kokonainen kausi Suomessa moneen vuoteen ja sitä kohti hän lähtee innostunein mielin.

– Hyvillä ja tosi odottavin fiiliksin lähdetään kauteen. Olemme joukkueena treenanneet kovaa sekä pelanneet paljon otteluita, joiden tulokset ovat olleet hyviä. Liigacupissa olimme lähellä jatkoon pääsemistä ja myös edellisen harjoitusottelun tulos oli hyvä. Mielestäni pelien sisältö on ollut hyvällä tasolla ja olemme menneet nousujohteisesti kohti kauden alkamista, Ojala kertoo.

Hyvien tulosten lisäksi Ojala näkee myös muilta osin harjoituskauden sujuneen mallikkaasti.

– Olen tyytyväinen harjoituskauteen itseni osalta jo pelkästään sen takia, että olen säästynyt vammoilta. Myös joukkueen osalta on oltava tyytyväinen, sillä olemme treenanneet hyvin ja näen paljon hyviä asioita harjoituskaudessa treenien suhteen. Olosuhteisiin olen ollut tyytyväinen, vaikka tietysti leiri ulkomailla olisi ollut kiva juttu rutiinien rikkomisen kannalta.

Hiljattain kotimaan kentille palannut peluri osaa myös kertoa mitkä asiat ovat Suomessa kehittyneet hänen pelatessaan ulkomailla.

– Veikkausliiga on tänä päivänä todella kilpailukykyinen sarja ja sen huomaa esimerkiksi siitä, että sarjasta siirtyy pelaajia ulkomaille. Asiat täällä ovat menneet eteenpäin aina olosuhteista lähtien ja sarjaan on palkattu eri rooleihin päätoimisia valmentajia. Tämä on liiga, jossa pelaamalla hyvän kauden on realistinen mahdollisuus siirtyä isompiin ympyröihin.

Veikkausliigakausi 2024 alkaa ensi viikolla. Ojala vakuuttaa Gnistanin olevan yksi niistä joukkueista, joiden otteluita kannattaa ehdottomasti seurata.

– Kauden 2024 Gnistan tulee olemaan viihdyttävä joukkue, joka menee kovaa kiinni vastustajaan ja uskon meidän otteluissa tulevan paljon maaleja. Luonnollisesti haluamme tehdä enemmän maaleja mitä päästämme, mutta näen peleissämme tapahtuvan paljon viihdyttäviä juttuja.

Lisää uutisia