AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 1.4.2024

SJK:n ja Vision FC:n yhteistyö jatkuu - kolme nuorta ghanalaispelaajaa saapunut Suomeen

SJK:n ja Vision FC:n yhteistyö jatkuu - kolme nuorta ghanalaispelaajaa saapunut Suomeen

SJK:n ja Vision FC:n yhteistyö on osoittautunut toimivaksi. (Kuva: SJK)

SJK ja ghanalaisen Vision FC:n yhteistyö jatkuu kaudella 2024. Sen myötä tälle kaudelle Suomeen on saapunut kolme lupaavaa pelaajaa.

Ghanan Vision FC:sta Seinäjoelle saapuivat hyökkääjä Emmanuel Akansase ja puolustaja Sayibu Yakubu. Lisäksi hyökkääjä Kwame Otu tulee Suomeen SJK:n ja Vision FC yhteistyön kautta. Kaksikko Akansase ja Yakubu ovat olleet mukana jo talven otteluissa ja molemmille solmittiin sopimus SJK Akatemiaan. Myös Kwame Otu teki sopimuksen SJK Akatemian kanssa, mutta pelaa alkavan kauden lainalla toisessa seurassa.

Vision FC on nuorisoakatemia, jonka joukkueet pelaavat Ghanan sarjoissa. Vision FC toimii Ghanan pääkaupunki Accrassa, mutta talentteja se etsii riveihinsä koko Ghanan alueelta. Monivuotisen yhteistyösopimuksen tavoitteena on löytää SJK Akatemian mukaan parhaita talentteja, auttaa heitä uralla eteenpäin, ensin SJK:n Veikkausliigajoukkueeseen sekä siitä maailmalle.

– Meillä alkaa nyt toinen virallinen vuosi yhteistyöstämme Vision FC:n kanssa. Viime kauden jälkeen yhteistyö toi jo selkeää menestystä, kun Terry Yegbe siirtyi Ruotsiin. Haluamme jatkaa vastaavien erinomaisten talenttien löytämistä pelaajapolullemme, samalla kun tuemme oman alueemme ja muualta Suomesta tulevien lahjakkuuksien uraa, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

– Tämä yhteistyö Vision FC:n kanssa on osoittautunut selvästi oikeaksi tavaksi tehdä asioita tulevaisuudessakin. Haluamme pitkäjänteisesti kehittää pelaajapolkuamme, samalla kun kehitämme nuoria jalkapalloilijoita, jotka voivat murtautua ensin meidän edustusjoukkueeseen, ja jotka toimivat myös bisnesmielessä mahdollisina myyntiartikkeleina eteenpäin, Dorman jatkaa.

Yhteistyö saa myös uusia muotoja, eikä rajoitu pelkästään pelaajien liikkumiseen.

– Lähikuukausina tulemme myös syventämään tätä yhteistyötä seurojen välillä, tekemällä valmennusryhmien kesken tiedonvaihto-ohjelmaa, jossa SJK:n valmentajia ja staffin jäseniä vierailee Ghanassa, samalla kehittäen eri osa-alueita Visionin toiminnassa SJK:n kanssa saman suuntaiseksi, kertoo Ghanassa paikan päällä tänäkin talvena vieraillut Dorman lopuksi.

19-vuotias hyökkääjä Emmanuel Akansase ja 18-vuotias puolustaja Sayibu Yakubu ovat molemmat edustaneet Vision FC:a jo juniori-ikäisestä alkaen, ja nyt siirron myötä lähtevät ensimmäistä kertaa Eurooppaan. SJK Akatemian valmentajat ovat päässeet siten jo tutustumaan kaksikkoon talven aikana harjoituksissa ja Ykkösliigacupin peleissä. 22-vuotias hyökkääjä Kwame Otu on puolestaan kolmikon kokenein, ja hänellä on vyöllään jopa kolme Ghanan A-maajoukkueottelua Afrikan mestaruuskilpailujen karsinnoissa.

Lue lisää Suomeen saapuneista pelaajista alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia