AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2024

"Jää vielä parannettavaa" - HJK ja PK-35 tasapeliin pitkäperjantain ottelussa

"Jää vielä parannettavaa" - HJK ja PK-35 tasapeliin pitkäperjantain ottelussa

Ossi Virta sai paljon vastauksia pääsiäisen kahdesta ottelusta. (Kuva: HJK Media)

HJK sai pitkänperjantain harjoitusottelussa vastaansa Ykkösliigaan nousseen PK-35:n. Ottelu päättyi lukemin 1-1.

Päivää aiemmin torstaina TPS:n selvin lukemin voittanut Klubi kierrätti runsaasti kokoonpanoaan. Molemmissa otteluissa avauskokoonpanossa nähtiin ainoastaan pelikuntoon palannut Aapo Halme, joka pelasi otteluissa suunnitellusti 45 minuuttia.

Muutamaa potentiaalista murtautumista lukuun ottamatta ensimmäinen puoliaika oli melko tunnusteleva. Halme nähtiin Atomin kanssa keskikentän pohjalla ja Hassane Bandé kymppipaikalla.

Ensimmäisen puoliajan lopussa syntynyt avausmaali oli kaunista katseltavaa. Atom pelasi pallon Bandélle, joka jatkoi upeasti kantapäällä ilmasta Johannes Yli-Kokolle. Loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikentille palannut Yli-Kokko siirsi pallon varmasti maaliin.

HJK suoritti yhden vaihdon jo avausjaksolla, kun Miska Ylitolva tuli sivuun. "Miselle" peli oli viikon sisään Pikkuhuuhkajien rupeaman jäljiltä jo kolmas, ja fiksu nuori mies katsoi parhaaksi jättää pelin tällä kertaa varmuuden vuoksi kesken. Yleensä topparina nähty Michael Boamah tuurasi loppuottelun Ylitolvaa vasempana puolustajana.

– Tänään ensimmäisellä jaksolla oli paljon sellaisia pelillisiä asioita, mitä halutaankin nähdä. Totta kai molemmista otteluista jää vielä parannettavaa. Tänään nähtiin paljon nuoria pelaajia ja päästiin käyttämään rosteria laajasti. On hyvä nähdä, missä mennään rosterinkin suhteen tällä hetkellä, mietti HJK:n päävalmentaja Ossi Virta.

Toinen puoliaika oli näennäistä Klubin hallintaa, mutta vaarallisille maalipaikoille ei ollut asiaa. PK-35 puolusti tiiviisti ja iski tunnin kohdalla erikoistilanteesta tasoituksen. Maalarina konkari Eero Markkanen.

Elmo Henriksson pelasi perjantaina ensimmäistä kertaa HJK:n edustusjoukkueen maalilla Bolt Arenalla. HJK-kasvatti joutui venymään vielä ottelun lopussa isoon torjuntaan, kun hän nollasi läpiajoon päässeen PK-35-hyökkääjä Foday Mannehin.

– Pitkä treeniviikko takana, ja on päästy harjoittelemaan laadukkaasti. Saatiin miltei koko pelaajaryhmä käyttöön. Kahdessa pelissä olemme saaneet paljon infoa niin joukkuetasolla kuin yksilöistäkin..

– Nyt lataillaan akkuja ja maanantaina jatketaan hyvällä energialla. Saadaan hyvä harjoitusviikko alle ennen kauden avausta KuPS:aa vastaan ja ollaan varmasti ensi lauantaina valmiita, sanaili Virta tulevasta kauden avausviikosta.

Lisää uutisia