AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2024

"Hieno voitto ja tästä kohti sarjaa" - Ilves kaatoi AC Oulun ja otti ensimmäisen voittonsa uudessa Tammelassa

"Hieno voitto ja tästä kohti sarjaa" - Ilves kaatoi AC Oulun ja otti ensimmäisen voittonsa uudessa Tammelassa

Santeri Haarala iski ottelun ainokaisen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves päätti harjoitusottelunsa 1–0-kotivoittoon AC Oulusta. Keltavihreiden voittomaalin laukoi ensimmäisellä puoliajalla Santeri Haarala.

Ilveksellä oli hyvä tilaisuus avausmaaliin kymmenen minuutin pelin kohdalla, kun AC Oulun purku katkaistiin ja peli käännettiin nopeasti kahdella syötöllä kohti oululaisten maalia. Marius Söderbäck pääsi tarjoamaan pallon maalialueen kulmalta keskelle, mutta viime ottelussa Ilveksen ainoan osuman tehneen keskikenttäpelaajan syöttö ei aivan tavoittanut Roope Riskiä.

Minuuttia myöhemmin Santeri Haaralan laukaus kimposi puolustajasta rangaistusalueen sisälle Söderbäckille, jonka oikeaan alakulmaan suuntautuneen sijoituksen maalivahti Calum Ward onnistui torjumaan.

AC Oulun ensimmäinen maalintekoyritys tuli 18 metristä laukomaan päässeeltä Jake Dunwoodyltä. Ilves-kapteeni Otso Virtanen torjui vedon vasemmasta alakulmasta kulmapotkuksi, jonka maalivahti hoiti myös tyylikkäästi.

Ilvekseltä nähtiin laukauksia hieman kuudentoista alueen takaa Roope Riskiltä ja Jorginholta sekä rangaistusalueen vasemmalta reunalta vapaapotkusta Santeri Haaralalta, mutta näistä ei syntynyt tulosta. Lopulta Ilveksen 1–0-johtomaali syntyi hienosta vastahyökkäyksestä puolen tunnin pelin jälkeen. AC Oulun prässi purettiin tyylikkäästi omassa päädyssä, ja Marius Söderbäckin pitkä avaus vapautti Santeri Haaralan 1vs1-tilanteeseen. Hyökkääjä odotti tilanteeseen tukea, leikkasi keskelle ja laukoi 18 metristä kovan laukauksen vasempaan yläkulmaan.

Hetki avausmaalin jälkeen Roope Riski ehti katkaisemaan maalivahti Wardin avauksen ja Ilves sai mahdollisuuden toiseen osumaan. Riskin ja Anton Popovitchin syötöt tarjosivat Marius Söderbäckille hyvän vetopaikan, mutta laukaus suuntautui selvähkösti ohi maalin oikeasta kulmasta.

Vierasjoukkue ei juuri päässyt uhkaamaan Ilveksen maalia Dunwoodyn laukausta lukuun ottamatta. Oululaiset saivat neljä tuloksetonta kulmapotkua, joista kolmas putosi vaaralliselle alueelle maalin eteen, mutta Ilves-puolustus onnistui siivoamaan pallon. Ilvekselle kulmapotkuja kertyi avausjaksolla kuusi. Pari minuuttia ennen taukoa Roope Riski pääsi vielä jatkamaan vasemmalta laidalta tulleen kovan syötön, mutta jatko nousi yli maalin. Molemmat joukkueen saivat lisäajalla myös kulmapotkut, mutta tauolle mentiin lukemissa 1–0.

58. minuutilla Oulun Justin Rennicks haki itselleen vetopaikan noin 20 metriin, mutta laukaus nousi selvästi yli maalin. Vajaat pari minuuttia myöhemmin Marius Söderbäck pääsi lataamaan toisessa päädyssä lähes vastaavalta paikalta, mutta oikeaa osoitetta ei löytynyt. Ilves teki heti perään toisen vaihtonsa, jossa Lauri Ala-Myllymäki tuli kentälle Söderbäckin tilalle. 68. minuutilla oululaiset ryöstivät Ilvekseltä pallon hyökkäyspäädyssä, mikä tarjosi Justin Rennicksille uuden vetopaikan, mutta Otso Virtanen venytti kätensä vasempaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle.

Vierasjoukkue sai 83. minuutilla erikoistilanteen vapaapotkusta noin 25 metristä. Kierteinen keskitys tippui vaarallisesti maalinedustalle ja tavoittikin lopulta oululaispelaajan, mutta ohjaus suuntautui takatolpalta hieman ohi maalin.

Ilves eteni myös muutaman kerran hyvin rangaistusalueen tuntumaan asti, mutta aivan huippupaikan luominen tuotti vaikeuksia. Reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan täyttymistä nousi varoitus Ilveksen Mohammed Umarille.

Lisäajalla Ilveksen toinen maali oli vain muutaman sentin päässä. Roope Riski tarjosi vasemmalta puolelta syötön keskelle, jossa Joona Veteli päästi oivaltavasti pallon jalkojensa välistä ja taustalta mukaan nousseen Lauri Ala-Myllymäen matala sijoitus kolahti oikeaan tolppaan.

Santeri Haaralan avausjakson osuma riitti kuitenkin voittoon, ja loppulukemat kirjattiin Ilveksen eduksi 1–0. Veikkausliiga-kauden kenraaliharjoitus toi keltavihreille ensimmäisen voiton uudella Tammelan Stadionilla.

– Ensimmäisellä jaksolla teimme juuri niitä asioita, joita olemme läpi talven harjoitelleet. Olimme erinomaisia ja peli kontrollissa. Toinen jakso oli tasaisempi, mutta meidän työmoraalimme säilyi läpi ottelun. Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantasen kommentoi ottelun jälkeen:

– Pre-season on tarjonnut meille sopivasti pelillisiä haasteita ja ongelmia, joita olemme päässeet ratkomaan. Tänään näytimme, että tuloksellisesti heikon jakson takana on paljon hyvää. Hieno voitto ja tästä lähdemme kohti sarjaa.

Lisää uutisia