AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2024

"Hieno peli tulossa, ehdottomasti" - KuPS suuntasi Liigacupin finaalia kohti jo perjantaina

"Hieno peli tulossa, ehdottomasti" - KuPS suuntasi Liigacupin finaalia kohti jo perjantaina

Inter ja KuPS ratkaisevat Liigacupin mestaruuden. (Kuva: Tara Jaakkola)

Kuopion Palloseura aloitti perjantaina matkustamisen kohti Turkua, jossa joukkue kohtaa lauantaina FC Interin Liigacupin loppuottelussa.

KuPS hakee seurahistoriansa toista Liigacupin mestaruutta – aivan kuten huomisen loppuottelun kotijoukkue FC Inter. Keltamustan historiassa tuo kyseinen Liigacupin mestaruusvuosi 2006 ei ole kamalan kovassa suosiossa, sillä samana vuonna KuPS tippui divariin. Vastaavasti Turussa Liigacupin voittovuodesta on vain hyviä muistoja, sillä samana vuotena Inter juhli Veikkausliigan mestaruutta.

Kuopion Palloseuran viimeiset viikot ovat olleet kiireiset, sillä ensin joukkue matkusti Liigacupin välierään Lahteen ja heti seuraavalla viikolla edessä oli laivamatka Tukholmaan. Reissuista huolimatta KuPS ei myöskään päässyt valmistautumaan huomiseen otteluun täydellä harjoituskokoonpanolla, mutta siitä huolimatta päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa turnauksen loppuottelun arvoista peliä.

- Hieno peli tulossa, ehdottomasti. Toisaalta harjoitusviikkomme on ollut hieman vaikea, sillä maajoukkuepelaajat palasivat vasta loppuviikosta ja joidenkin pelaajien kuormaa on pitänyt säädellä. Vaikka viikko on ollut haasteellinen, voittoa lähdemme hakemaan, kertoo "Honsu".

Honkavaara on alleviivannut Liigacupin aikana, että turnauksessa ei haeta voittoa hinnalla millä hyvänsä vaan ottelut on nähty mahdollisuutena kehittyä joukkueena. Sama tilanne on myös huomenna, vaikka joukkue haluaakin voittaa turnauksen.

- Emme aio ottaa joidenkin pelaajien kohdalla mitään riskejä, koska kausi alkaa viikon päästä, tiivistää Honkavaara.

Veikkausliigakausi pyörähtää käyntiin viikon päästä lauantaina, joten ottelu toimii hyvänä kenraaliharjoituksena ennen kauden alkua.

- Inter on varmasti tulevalla Veikkausliigakaudella vahva, joten saamme hyvän kenraaliharjoituksen, sanoo Honkavaara.

Liigacupin finaali FC Inter – KuPS lauantaina 30.3. kello 15:00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia