AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 28.3.2024

"Näimme paljon harjoiteltuja asioita" - HJK kukisti TPS:n maalein 5-1

"Näimme paljon harjoiteltuja asioita" - HJK kukisti TPS:n maalein 5-1

Vain lopun takaisku jäi harmittamaan Ferran Sibilaa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK kohtasi torstaina harjoitusottelussa Ykkösliigajoukkue TPS:n Bolt Arenalla ja nappasi voiton maalein 5-1.

Ottelun lähtökodat olivat HJK:n näkökulmasta suotuisat, sillä loukkaantuneiden pelaajien listaa on viime viikkojen aikana saatu kavennettua, eikä lopuillakaan sivussa olevilla matka joukkueharjoituksiin, ja sitä kautta takaisin pelikuntoon, ole enää pitkä.

Ottelu oli HJK:lta kokonaisvaltaisesti hyvä esitys, jossa pelin kontrolli säilyi lähes koko ottelun – vasta viimeisten minuuttien pieni löysäily maksoi maalin.

– Näimme kentällä paljon harjoiteltuja asioita, joten olen tyytyväinen voitosta, mutta ärsyyntynyt päästetystä maalista, summaa HJK:n valmentaja Ferran Sibila.

– Olemme puhuneet paljon siitä, miten haluamme prässätä ja toteuttaa vastahyökkäyksiä, ja ainakin kaksi maaleistamme syntyi sillä tavalla.

Ensimmäisen jakson alusta alkaen kotijoukkue onnistui erinomaisesti tuomaan palloa hyökkäyskolmannekselleen ja luomaan vaaraa TPS:n puolustukselle. Myös puolustuspelillisesti taktiikka näytti toimivan, kun HJK prässäsi korkealta ja pyrki pakottamaan vastustajan peliä laitoihin sulkien kierrätysmahdollisuudet keskustan kautta.

Avausmaali saatiin 14 minuutin pelin jälkeen, kun loistavan yläalueen pallonriiston seurauksena debyyttiotteluaan pelannut HJK:n uusi hankinta Luke Plange pääsi palloon kiinni ja laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta pallon verkkoon.

Hetkeä myöhemmin HJK maalasi toistamiseen, kun pitkän hyökkäysalueen paineen jälkeen Kevin Kouassivi-Benissanin keskitys kimposi suoraan TPS-puolustajasta maaliin. HJK meni 35. peliminuutilla jo 3–0-johtoon, kun Plange sijoitti taukonumerot Aapo Halmeen puskun reboundista.

Toisella puoliajalla ottelun kuva säilyi pitkälti samanlaisena, ja kotijoukkueelle avautui useampia "läheltä piti" -maalipaikkoja. 13 minuuttia ennen täyttä aikaa Topi Keskinen vei Klubin 4–0-johtoon vahvan tempokuljetuksen päätteeksi, ja heti perään Georgios Kanellopoulos puski lähietäisyydeltä HJK:n 5–0 johtoon Anthony Olusanyan tarkasta keskityksestä ennen Niilo Saarikiven kavennusta lopussa.

Heti huomenna perjantaina jatketaan: Bolt Arenalla pelattavassa harjoitusottelussa HJK:n vieraaksi saapuu PK-35 klo 10.45.

Lisää uutisia