AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 28.3.2024

Ilveksellä selkeät teesit kauden kenraaliin - AC Oulu saapuu vieraaksi perjantaina

Ilveksellä selkeät teesit kauden kenraaliin - AC Oulu saapuu vieraaksi perjantaina

Joonas Rantanen tietää parannuskohteet Ilveksen pelissä.

Ilves pelaa viimeisen Veikkausliigakautta edeltävän harjoitusottelunsa perjantaina, jolloin Tammelan Stadionilla vierailee AC Oulu.

Ilves ja AC Oulu kohtasivat jo Liigacupissa kolmannella ottelukierroksella, jolloin Ilves haki pisteet Oulusta maalein 0–1. Kamppailu sisälsi lukuisia maalipaikkoja, mutta ainoan osuman laukoi Santeri Haarala.

Viime viikolla Ilves kohtasi Tammelassa harjoitusottelussa VPS:n, joka oli lopulta parempi lukemin 1–2. Ilveksen maalista vastasi toisella puoliajalla osunut Marius Söderbäck. Vaisun avauspuoliajan jälkeen Ilves paransi otteitaan reilusti ja loi tilanteita useampaankin maaliin toisella jaksolla.

Ensi viikolla alkavan Veikkausliiga-kauden kenraaliharjoitus AC Oulua vastaan tarjoaa keltavihreille mahdollisuuden katkaista tuloksellisesti huono jakso harjoituskauden loppuun.

– VPS-pelin ensimmäisen jakson peli-ilme on ensimmäinen ja tärkein asia, joka meidän on korjattava Oulua vastaan. Se lähtee yhtenäisestä puolustamisesta niin korkealla kuin lähellä omaa maalia. Hyökätessä olemme pystyneet olemaan melko vaarallisia, mutta pieni pykälä lisää laatua lähellä vastustajan maalia tuo meille enemmän tehoja. Kokonaisuutena pelimme rakenne on kuitenkin sellainen kuin haluammekin, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Aivan parhaalla kokoonpanollaan Ilves ei otteluun pääse.

– Juhani Pikkarainen, Noel Hasa ja Oiva Jukkola ovat olleet vielä suorittamassa armeijaa loppuun alkuviikon ajan. Jukkola tulee mukaan kokoonpanoon, mutta Pikkaraisen ja Hasan tilanne katsotaan lähempänä ottelua. Maksim Stjopin on varmuudella poissa, ja pari muuta kysymysmerkkiä varmistuu myös viimeisessä harjoituksessa.

- Suomen U17-maajoukkueen EM-jatkokarsintaotteluissa mukana ollut Arttu Tulehmo ja Tomas Sovelius ovat käytettävissämme perjantaina. Kokoonpano elää aikaisempien pelien tapaan, kertoo Rantanen.

Ilveksen ja AC Oulun väliseen harjoitusotteluun on vapaa sisäänpääsy. Tammelan Stadionin katsomoista ovat auki katsomot B ja C, sisäänkäynti Kalevan Puistotien ja Tammelankadun kulmauksesta.Ottelu alkaa perjantaina kello 17.00.

Lisää uutisia