AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 20.3.2024

Surinamilaiskärki VPS-paitaan - kokemusta useista pääsarjoista

Surinamilaiskärki VPS-paitaan - kokemusta useista pääsarjoista

Kuva: Apollo Photo

VPS:n hyökkäys vahvistuu lupaavalla nuorella kärjellä, kun surinamilainen Gleofilo Vlijter liittyy joukkueen riveihin.

Vlijterin sopimus on yksivuotinen, johon sisältyy myös optio seuraavasta kaudesta.

24-vuotias Vlijter on erittäin juoksuvoimainen, energinen, vahva ja teknisesti lahjakas hyökkääjä, jolla on mahdollisuus lunastaa iso rooli joukkueen hyökkäyslinjassa. 178-senttinen Vlijter sopii profiililtaan päävalmentaja Jussi Nuorelan luotsaamaan pelitapaan mainiosti, ja surinamelaisen saapuminen tuo lisää toivottua kilpailua pelipaikoista joukkueen sisäisesti.

Ennen Vepsuun liittymistä Vlijter pelasi kyproslaisessa pääsarjajoukkueessa Doxa Katokopiaksessa. Aiemmin urallaan Vlijter on pelannut myös mm. israelilaisissa Hapoet Ramat Ganissa ja Beitar Jerusalemissa, Kyproksen pääsarjassa pelaavassa Aris Limassolissa sekä georgialaisessa Torpedo Kutaisissa.

Vlijter saapuu Vaasaan positiivisin miettein. Vlijteriin erityisen vaikutuksen teki seuran lämmin vastaanotto.

- Hyvä ja siunattu olo. On hienoa olla täällä.

- Kaikki ovat olleet todella ystävällisiä, ja minut otettiin hienosti vastaan kaikkien puolesta. Tunnen oloni jo hyvinkin kotoisaksi. Suomessa on mahtavaa, mutta kylmä sää vaatii vielä totuttelua. Haluan nähdä Vaasasta ja Suomesta vielä paljon lisää, Vlijter tuumaa.

VPS:n urheilujohtaja Petri Vuorisen mukaan Vlijterin aiempi pelaajatausta on vakuuttava, ja nostaa erityisesti nopeuden nuoren hyökkääjän ehdottomaksi vahvuudeksi.

- Gleon kiinnitys tuo meille lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen. Hän kykenee mm. uhkaamaan vastustajan viimeistä linjaa nopeudellaan. Hänen taustansa Hollannin akatemioista ovat myös vakuuttavat, Vuorinen kertoo.

Kaikki talvikauden 2023-24 pelaajasiirrot löytyvät täältä.

Lisää uutisia