AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 20.3.2024

Dantas päässyt hyvin sisään Hakaan – ”Vahva paikallinen merkitys ja yhteisöllisyys”

Dantas päässyt hyvin sisään Hakaan – ”Vahva paikallinen merkitys ja yhteisöllisyys”

Nicolas Dantas on päässyt hyvin sisään Hakaan. (Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

Nicolas Dantas siirtyi FC Hakaan täksi kaudeksi ruotsalaisen Oskarshamns AIK:n riveistä. Brassitoppari on asettunut hyvin aloilleen pirkanmaalaiskaupunkiin.

Sao Paolon kupeesta kotoisin oleva Dantas teki taustatyönsä seurasta ennen sopimuksen allekirjoittamista ja sai suosituksia myös viime kauden seurakaveriltaan Michael Hartmannilta, joka torjui Hakan maalilla vuonna 2000. Dantasin tekemät taustatyöt on vahvistuneet siirron myötä.

- Kuulin joukkuekavereilta, että Haka on kaupungin asukkaille tärkeä ja merkityksellinen seura ja olen ehtinyt jo huomata sen, vaikka kausi ei ole vielä edes alkanut. On hienoa olla osana seuraa, jolla on vahva paikallinen merkitys ja yhteisöllisyys, Dantas kehuu Hakan sivuilla.

Päävalmentaja Andy Smith on peluuttanut Hakan joukkuetta neljän puolustuslinjalla, jossa tarjolla on neljälle topparivaihtoehdolle kaksi aloituksen paikkaa. Päävastuuta talven peleissä ovat kantaneet Niklas Friberg sekä Nikolas Talo, mutta Dantas on nähty vaihdosta ja Liigacupin päätöspelissä VPS:aa vastaan hän kirjautti ensimmäisen täysinäisen ottelunsa mustavalkoisten riveissä. Kilpailu peliajasta koveni entisestään, kun viisumivaikeuksien kanssa alkuvuodesta taistellut Hassan Ndam liittyi vihdoin joukkueen mukaan. Dantas näkee kilpailun vain positiivisena asiana.

- Kaikki ovat hyviä pelaajia ja puskevat toisiaan eteenpäin harjoituksissa. Kun on terve kilpailu pelipaikoista, niin se auttaa kaikkia kehittymään. On sitten valmentajan päätös ketkä pelaavat, mutta tärkeintä on joukkueen menestys.

Veikkausliiga alkaa muutaman viikon päästä ja joukkueiden valmistautumisissa alkaa loppukiri. Dantas katsoo kohti tulevaa kautta optimistisena.

- Olemme mielestäni kehittyneet talven aikana, mutta vielä on parantamisen varaa. Kun kaikki on mennyt uusiksi, niin kestää hetken ennen kuin yhteinen sävel löytyy. Peleissä on ollut paljon hyviä asioita, mutta kehitettäviä asioita on myös ja onneksi tässä on vielä aikaa hioa asioita kuntoon.

Lisää uutisia