AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 19.3.2024

FC Hakan Dantasilla oli jo yhteys Suomeen ja Hakaan

FC Hakan Dantasilla oli jo yhteys Suomeen ja Hakaan

Nicolas Dantas on yksi FC Hakan uusista pelaajista. (Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä)

Nicolas Dantas oli yksi FC Hakan ensimmäisiä talven hankintoja. Aiemmin urallaan Ruotsissa ja Tanskassa pelanneella brassitopparilla oli jo yhteys Veikkausliigaan ja Hakaan.

Dantas pelasi viime kaudella Ruotsin Ettanissa Oskarshamn AIK:n riveissä. Seura tarjosi hänelle jatkosopimusta, mutta vaaka kallistui lopulta Hakaan.

- Ruotsissa pelasin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja on iso ero päästä pelaamaan pääsarjatasolla. Sillä oli tietenkin vaikutusta päätökseeni. Tärkeintä on kuitenkin hyvä ympäristö.

- Andyllä (Smith) oli kontakti agenttiini, joka tarjosi minulle tätä mahdollisuutta. Juttelin Andyn kanssa ja hän kertoi minulle seurasta ja sen suunnitelmista. Kaivoin itsekin tietoa ja huomasin Hakalla olevan hieno historia ja yksi Suomen menestyksekkäimmistä seuroista. Täällä halutaan palata pysyvästi huipulle ja on jännittävää olla sellaisessa mukana, Dantas kertoo päätymisestään Hakaan seuran sivuilla.

Omat näppinsä pelissä oli myös entisellä Haka-vahti Michael Hartmannilla, joka pelasi viime kaudella Dantasin joukkuekaverina. Hartmann suositteli Dantasia tarttumaan Hakan tarjoamaan mahdollisuuteen.

- "Mike" antoi minulle hyviä neuvoja seurasta ja kaupungista. Hän auttoi minua ymmärtämään asioita paremmin ja millaisia ihmisiä seurassa on. Hän suositteli minua tulemaan tänne.

Dantasilla oli hieman aiempaa kosketuspintaa suomalaisesta jalkapallosta, kun hän oli Juhani Ojalan joukkuekaverina tanskalaisessa Vejlessä.

- Siitä on hieman aikaa, kun pelasimme Juhanin kanssa yhdessä, mutta olimme silloin läheisiä. Meillä oli aina hyviä keskusteluja ja hän auttoi minua paljon. Hän oli kokenut pelaaja, kun itse olin silloin nuorempi. Sain häneltä hyviä neuvoja ja oppia, Dantas kiittelee.

- Olin häneen yhteydessä, kun minulla oli mahdollisuus siirtyä Hakaan ja käväisemme jossain vaiheessa kahvilla. Vielä emme ole ehtineet, sillä itse olen vasta muuttanut ja hänkin vaihtoi talvella Gnistaniin. Harjoituskaudella harjoitellaan niin intensiivisesti, ettei tässä ole varmasti kummallakaan vielä ollut ylimääräistä aikaa, mutta tapaamme varmasti jossain vaiheessa.

Lisää uutisia