AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 3.3.2024

U17-pojat pääsevät voitto alla kotimaan EM-jatkokarsintaturnaukseen

U17-pojat pääsevät voitto alla kotimaan EM-jatkokarsintaturnaukseen

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue kaatoi perjantaina toisessa kohtaamisessa Islannin maalein 4-1 ja katsoo nyt jo kohti reilun parin viikon päästä alkavaa EM-jatkokarsintaturnausta.

Perjantain ottelu toi Suomelle myös revanssin, sillä Islanti vei maiden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä maalein 2-1.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa jo 20. maaliskuuta, kun Minihuuhkajat aloittaa EM-jatkokarsintaurakkansa Belgiaa vastaan. Suomi isännöi karsintaturnausta, jossa joukkue kohtaa Belgian lisäksi Italian sekä Hollannin – lohkovoittajat (8) sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Kyproksella järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

– Saimme tuplamaaottelussa terveitä muistutuksia siitä, että viilattavia asioita riittää. Teimme kuuden päivän aikana paljon töitä ja jätimme varastoon juttuja, joita emme halunneet näyttää tuleville vastustajillemme. Valinnoista karsintoihin ei tule todellakaan helppoja – täytyy toivoa, että terveystilanteemme on hyvä vielä parin viikon päästä, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Meille on muodostunut vuoden aikana vahva oma paketti, johon luotamme. Ydinrunkomme tietää aika tarkkaan, mihin pystymme – ja mitä huippumaita vastaan pärjääminen vaatii. Minulla on iso luotto siihen, että pystymme haastamaan Euroopan kärkimaat aidosti. Olemme tähdänneet koko tämän matkan ajan näihin karsintoihin, ja haluamme onnistua kotiyleisön edessä.

EM-jatkokarsintojen otteluohjelma:

20.3. klo 13.00 Hollanti – Italia, Myyrmäen jalkapallostadion (Vantaa)
20.3. klo 18.30 Suomi – Belgia, Myyrmäen jalkapallostadion

23.3. klo 13.00 Belgia – Italia, Myyrmäen jalkapallostadion
23.3. klo 18.30 Hollanti – Suomi, Myyrmäen jalkapallostadion

26.3. klo 13.00 Italia – Suomi, Myyrmäen jalkapallostadion
26.3. klo 13.00 Belgia – Hollanti, Mustapekka Areena (Helsinki)

Suomen kaikki ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia