AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2024

FC Lahti ja IFK Mariehamn vauhdikkaaseen tasapeliin - "Tulos tietysti harmittaa"

FC Lahti ja IFK Mariehamn vauhdikkaaseen tasapeliin - "Tulos tietysti harmittaa"

Colin Odutayo pamautti FC Lahden osuman. (Kuva: Taneli Okkonen)

FC Lahti ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet Liigacupissa Mukkulassa vauhdikkaan ottelun jälkeen lukemin 1–1.

FC Lahti sai otteluun vauhdikkaan alun. Colin Odutayo katkaisi IFK Mariehamnin syötön ja lähetti Michael Lópezin vauhtiin. López pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta vierailijoiden maalilla torjunut Marc Nordqvist venyi. Lahti kykeni pääsemään myös ensimmäisen tilanteen jälkeen muutamaan kertaan vaarallisesti rangaistusalueelle, mutta IFK blokkasi vetoja uhrautuvasti.

Jakson puolivälissä IFK sai ensimmäisen paikkansa FC Lahden pallonmenetyksestä. Osku Maukonen oli kaukana maaliltaan ja Robin Sid kokeili puolesta kentästä. Maukonen kuitenkin ehti maalilleen ja nyrkkeili pallon maalin yli.

Lahti puolestaan hyödynsi seuraavan paikkansa. Lahtelaiset saivat vapaapotkun rangaistusalueen reunasta, kun Bubacar Djaló kaadettiin. Odutayo asettui ampumaan vaparia ja hollantilaisen kierteinen kuti upposi etuyläkulmaan. Näin tauolle lähdettiin Lahden 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti kykeni jälleen olemaan vaarallinen. Paras paikka tuli Luke Ivanovicille, mutta hänen laukauksensa blokattiin viime hetkellä. Myös López ja Odutayo pääsivät kokeilemaan, mutta vierailija venyi.

Maukonen nousi urotekoihin myös toisen jakson puolivälissä ottaen komean triplatorjunnan. Ensin Sebastian Dahlström pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä ja Maukonen torjui. Irtopallo kimposi Robin Sidille, jonka Maukonen myös nollasi. Adam Larsson pääsi vielä yrittämään, mutta nuori maalivahtilupaus sai jalkansa Larssonin laukauksen eteen ja Lahti selvisi.

IFK hyökkäsi ottelun lähestyessä loppuaan suurella riskillä. Se avasi Lahdelle paikkoja vastaiskuihin. Marius Könkkölä ja Michael López rakensivat paikan Luke Ivanovicille, mutta IFK-kassari Nordqvist torjui Ivanovicin vedon. Könkkölä alusti paikan myös Asaad Babikerille, mutta Nordqvist hoiti tilanteen jälleen ja piti vierailijan mukana pelissä.

IFK:n riski palkittiin lopulta kolmannella lisäminuutilla. Lahti iski vastaan, mutta vierailija riisti pallon, kun Lahden kenttätasapaino oli kaukana toivotusta. Matias Ojala onnistui syöttämään Adam Larssonin nokikkain Maukosen kanssa, eikä toissa kauden komeetta erehtynyt vaan tasoitti ottelun. Samoihin 1–1-lukemiin ottelu päättyi hetkeä myöhemmin ja pisteet jaettiin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt tulokseen, mutta löysi ottelusta silti paljon hyvää. Toisaalta Lahdella on saadun pisteen ansiosta lohkovoitto yhä omissa käsissä. Lindberg totesikin, että työ jatkuu ja FC Lahti haluaa voittaa Liigacupin.

– Saimme taas paljon minuutteja pelaajille ja pelitapaamme tutuksi. Saamme taas enemmän valmiuksia pelata haluamallamme tavalla. Tulos tietysti harmittaa, mutta saimme kuitenkin pisteitä napattua. Pelaamme tiistaina seuraavan kerran. Tätä tämä on. Nyt saamme pelaajia jälleen lähemmäs 90 minuutin kuntoa, Lindberg summasi.

Lisää uutisia