AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 12.2.2024

Ilves sopimukseen nuoren lahjakkuuden kanssa

Ilves sopimukseen nuoren lahjakkuuden kanssa

Ilves sai riveihinsä taas yhden poikien maajoukkuepelaajan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on tehnyt pelaajasopimuksen keskuspuolustajan tontilla viihtyvän nuorten maajoukkuepelaaja Tomas Soveliuksen kanssa. 16-vuotiaan Ilves-kasvatin sopimus on kolmivuotinen.

Sovelius on harjoitellut ja pelannut marraskuusta lähtien säännöllisesti Ilves/2-joukkueen mukana, sekä myös osittain Ilveksen liigajoukkueen mukana, jossa hän myös debytoi harjoituspelissä PK-35:sta vastaan. Sovelius on myös tuttu kasvo nuorten U16- ja U17-maajoukkueista.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on tyytyväinen kiinnitettyään seuraan jälleen yhden lupaavan nuorten maajoukkuepelaajan, joka on lisäksi Ilveksen oma kasvatti. Sovelius on sarjassaan jo kuudes nuorten maajoukkuepelaaja, joka on hiljattain solminut sopimuksen Ilveksen kanssa. Soveliuksen lisäksi sopimuksen ovat tehneet Arttu Tulehmo, Danila Bulgakov, Maksim Stjopin, Sebastian Suvanne sekä Vincent Ulundu.

– Sove teki vaikutuksen osaamisellaan jo heti marraskuussa Ilves/2-joukkueen ensimmäisessä harjoituksessa. Tomas on pelaajaprofiililtaan erittäin hyvin peliä avaava keskuspuolustaja, jolla on monipuolinen syöttövalikoima. Hän omaa myös hyvän pelikäsityksen ja pystyy osallistumaan vahvasti kaikkiin pelin vaiheisiin. Tärkeimpänä ominaisuutenaan hän on osoittanut olevansa määrätietoinen treenaamaan, jolla on kova halu kehittyä paremmaksi päivittäisen työnteon kautta, Takkula kuvailee Ilveksen verkkosivuilla.

Lisää uutisia