AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 2.2.2024

Matti Peltolan ura jatkuu Yhdysvalloissa

Matti Peltolan ura jatkuu Yhdysvalloissa

MLS kutsuu. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:ta edustaneen 21-vuotiaan Matti Peltolan ura jatkuu Pohjois-Amerikan MLS:ssa D.C. Unitedin paidassa.

"Masa" on HJK:n pelaajatuotannon helmiä, joka yhdessä Santeri Väänäsen kanssa aloitti pelaamisen 6-vuotiaana hiekkakentällä HJK Munkkiniemen kaupunginosajoukkueessa. Kaksikko kulki läpi seuran koko junioripolun, Peltola aina HJK:n iltapäiväkerhoja myöten.

Miesten joukkueessa Peltola voitti Klubille kolme Suomen mestaruutta, pelasi kolmesti europelien lohkovaiheessa ja murtautui nuorten maajoukkueiden kautta Huuhkajiin. Herrasmiesmäisestä käytöksestään kentän ulkopuolellakin tunnettu Peltola kuului viime vuonna konkarien rinnalla myös HJK:n kapteenistoon.

Peltolan sopimus HJK:n kanssa päättyi viime kauteen, ja oli selvää, että seuraavaksi mies mielii maailmalle. D.C. United maksaa Klubille Fifan sääntöjen mukaisesti nuoren pelaajan kasvattajaseuralle kuuluvan training compensationin.

Toimitusjohtaja Aki Riihilahti naurahtaa, että hänen kommenttinsa voi tällä kertaa kierrättää – Peltolaan pätevät täsmälleen samat sanat, jotka Riihilahti lausui Santeri Väänäselle vuosi sitten.

– Totesin silloin, että haluamme saada lupaavat nuoret pelaajamme maailmalle ja urallaan eteenpäin, ja että toivotamme Sandelle onnea matkaan sekä kiitoksia upeista peliesityksistä ja esimerkillisyydestä kentän ulkopuolella. Täsmälleen samat sanat pätevät myös Masan tapauksessa, Riihilahti toteaa HJK:n verkkosivuilla.

Lisää uutisia