AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 2.2.2024

"Aggressiivista lähiöfutista!" - Gnistan avaa Liigacupin derbyllä loppuunmyydyssä Talin hallissa

"Aggressiivista lähiöfutista!" - Gnistan avaa Liigacupin derbyllä loppuunmyydyssä Talin hallissa

Jussi Leppälahti joukkoineen lähtee haastamaan HJK:ta. (Kuva: Patric Westerlund / EIF)

Gnistan aloittaa taipaleensa Liigacupissa lauantaina kohtaamalla paikallisvastustaja HJK:n loppuunmyydyssä ottelussa Talin hallissa.

Gnistan on seurahistoriansa ensimmäistä kertaa mukana Liigacupissa ja onkin oikein maistuvaa avata uusi lehti seurahistoriassa nimenomaan paikallisottelulla.

– Aggressiivista lähiöfutista!, napauttaa päävalmentaja Jussi Leppälahti kysyttäessä, että millaista futista halutaan lauantaina kentällä nähdä.

Vaikka eletään vasta helmikuun alkua, paikallisottelun asetelma tuo aivan uudenlaista latausta kentälle. Leppälahti uskoo, että David vs. Goljat-asetelma tuo kosolti lisäpotkua koko Gnistanin seurayhteisöön.

– Tietysti paikallispeli-asetelma tuo erityislatausta, varmasti molempiin leireihin. Isolle osalle meidän pelaajista tämä on aivan varmasti toistaiseksi isoimpia futismatseja elämässä. Asetelma on selvä – pieni kyläseura Ogelista haastaa Suomen suurimman seuran. Tulee hieno päivä koko meidän seurayhteisölle vapaaehtoisista pelaajiin, taustoihin ja kannattajiin.

Gnistan on vahvistanut kokoonpanoaan viime aikoina muun muassa portugalilaisella Tomás Castrolla, kokeneella Juhani Ojalalla sekä viimeisimpänä norjalaisella kärkipelaaja Jonas Enkerudilla. Leppälahden mukaan näitä herroja ei kuitenkaan nähdä kokoonpanossa ainakaan vielä lauantaina. Päävalmentaja avaa kokoonpanon tilannetta seuraavasti.

– Kokoonpanotilanne näyttää tavalliselta tähän vuodenaikaan. Tuoreimmat hankinnat eivät ole vielä mukana kun harjoittelua on vasta alla niin vähän ja joidenkin pelaajien kohdalla pitää kontrolloida kuormitusta. Terveystilanne on jengissä hyvä ja vammoja ei oikein ole. Saku Heiskasen pieni kantapäävamma on parantunut, mutta en osaa vielä sanoa onko hän mukana. Valitettavasti myös Jukka Raitala on sairastelujen vuoksi todennäköisesti pois kokoonpanosta.

Gnistan - HJK lauantaina 3.2. kello 14.00 Talin hallissa. Kaikki Liigacupin ottelut myös suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia