AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 16.1.2024

"Haluan voittaa mestaruuden Ilveksessä" - Anton Popovitch innolla uuden haasteen kimppuun

"Haluan voittaa mestaruuden Ilveksessä" - Anton Popovitch innolla uuden haasteen kimppuun

Anton Popovitch uskoo Ilveksellä olevan menestystä edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves julkaisi tiistaina kolmivuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Anton Popovitchin kanssa.

Viime kauden jälkeen useita tarjouksia saanut KuPS:sta siirtyvä Popovitch on innoissaan kolmivuotisesta sopimuksestaan Ilvekseen.

– Todella hyvillä fiiliksillä liityn Ilveksen riveihin. Viime kauden jälkeen kartoitin vaihtoehtojani niin Suomesta kuin ulkomailtakin, ja Ilveksen tultua mukaan kuvioihin keskustelin urheilutoimenjohtaja Miika Takkulan kanssa. Hän kertoi Ilveksen projektista ja tulevaisuuden suunnitelmista, jotka vakuuttivat ja herättivät kiinnostukseni.

- Kävin myös ulkomailla tutustumassa erään seuran toimintaan, mutta lopulta koin Ilveksen tarjoaman kokonaisuuden kaikista parhaana vaihtoehtona, sanoo Popovitch.

Ilveksen uusi vahvistus odottaa mielenkiinnolla myös Tammelan Stadionin lopullista valmistumista ja tulevia otteluita kotiyleisön edessä.

– Kun uusi stadion valmistuu ja pelaamme kesällä isoille yleisöille, näemme varmasti parhaiten, kuinka hieno paikka onkaan kyseessä. Nämä puitteet edesauttavat sitä, että joukkueemme voi suorittaa mahdollisimman hyvin ja saavuttaa asioita, mutta työ pitää kuitenkin edelleen tehdä kentällä.

Popovitchin tavoitteet ovat Ilveksessä korkealla.

– Jos pelaan koko kolmen vuoden sopimusjaksoni Suomessa, niin kyllä sinä aikana haluan Ilveksessä Suomen mestaruuden voittaa. Kolmen vuoden sopimus kertoo sekä seuran että minun sitoutumisesta ja uskosta Ilveksen mahdollisuuksiin nousta uudelle tasolle.

Veikkausliigan kaikkien aikojen hyökkääjiin lukeutuva Anton Popovitchin isä Valeri Popovitch pelasi myös Ilveksessä pääsarjaa kaudella 1994 ja toimi miesten edustusjoukkueen päävalmentajana Kakkosessa kausina 2010–2011.

– Muistan kyllä isäni valmennusvuodet Ilveksessä ja miten hän esimerkiksi suunnitteli harjoituksia. Kävin silloin itsekin katsomassa pelejä vanhalla Tammelan Stadionilla, ja sitä kautta Ilveskin tuli varsin tutuksi noina vuosina, kertoo Popovitch.

Lisää uutisia