AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 16.1.2024

Anton Popovitch Ilves-paitaan - "Hän on joukkuepelaaja ja omaa johtajaominaisuuksia"

Anton Popovitch Ilves-paitaan - "Hän on joukkuepelaaja ja omaa johtajaominaisuuksia"

Anton Popovitch vahvistaa Ilveksen keskikenttää. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves vahvistaa joukkuettaan keskikenttäpelaaja Anton Popovitchilla. Pelipaikallaan Veikkausliigan johtaviin pelaajiin nousseen 27-vuotiaan Popovitchin sopimus on kolmivuotinen.

Popovitch siirtyy Ilvekseen Kuopion Palloseurasta, jota hän edusti kausina 2021–2023 ja toimi joukkueen kapteenina viime kaudella. KuPS:ssa Popovitch voitti Suomen Cupin vuosina 2021 ja 2022 sekä saavutti SM-hopeaa jokaisella kaudellaan. Kolmen Kuopiossa pelaamansa kauden aikana keskikenttäpelaajan tilille kertyi myös 13 ottelua UEFA:n Konferenssiliigassa. Hän on tehnyt Suomen pääsarjassa 91 ottelussa kahdeksan maalia.

– On mahtavaa saada Veikkausliigan paras tasapainottava keskikenttäpelaaja vahvistamaan Ilvestä. Antonin vahvuuksiin lukeutuvat hyvä pelikäsitys ja laaja syöttövalikoima, jonka avulla hän helpottaa ympärillä olevien joukkuekavereidensa pelaamista, kuvailee Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula.

Popovitchin ura alkoi FC Hakassa, jota hän edusti kauden 2020 loppuun asti. Valkeakoskelaisten riveissä keskikenttäpelaaja nähtiin myös Ykkösessä viidellä kaudella, joista viimeisellä hän iski huipputehot 7+14 ja johti Hakan kapteenina takaisin Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Veikkausliiga-kauden 2020 jälkeen oli vuorossa siirto KuPS:aan.

– Antonin aiemmat saavutukset ja valinnat kapteenistoihin edellisissä seuroissaan kertovat myös pelaajasta paljon. Hän on joukkuepelaaja ja omaa johtajaominaisuuksia, joiden myötä hän pääsee varmasti nopeasti sisään joukkueeseemme Ilveksessäkin, jatkaa Takkula.

Anton Popovitch liittyy Ilveksen harjoitusvahvuuteen huomenna keskiviikkona.

Popovitchin sopimuksen myötä Ilveksellä on 25 ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta.

– Joukkueemme rakentaminen on hyvällä mallilla Antonin sopimuksen varmistuttua. Olemme tyytyväisiä ryhmäämme, jolla pääsemme nyt valmistautumaan lähestyvään kauteen, sanoo urheilutoimenjohtaja Miika Takkula.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia