AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 16.1.2024

"Erittän nopea pelaaja" - FC Lahti hankki hollantilais-nigerialaisen laiturin

"Erittän nopea pelaaja" - FC Lahti hankki hollantilais-nigerialaisen laiturin

Colin Odotayo vahvistaa FC Lahtea. (Kuva: Taneli Okkonen)

FC Lahti ja laituri Colin Odutayo ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös vuoden optio.

Odutayo siirtyy Lahteen Liettuan pääsarjassa olleesta FK Riteriaista. Hän on 22-vuotias nigerialaistaustainen hollantilainen.

Odutayo aloitti jalkapallon paikallisessa seurassaan, mutta liittyi nopeasti Fortuna Sittardin junioreihin. Odutayon taidot huomattiin ja nuorukainen siirtyi belgialaisen KRC Genkin kautta englannin Aston Villaan. Hän pelasi Aston Villan nuorten joukkueessa ja nousi reservijoukkueeseen, mutta kolmen Englannissa vietetyn vuoden jälkeen hän palasi Hollantiin. Kesällä 2022 Odutayo siirtyi Liettuaan, ensin FK Neptunasiin ja sieltä FK Riteriaian riveihin. Nyt Odutayo siirtyy mielellään jälleen uuteen seuraan ja uuteen maahan.

– Minulla on hyvät fiilikset FC Lahdesta. Tämä on minulle hyvä haaste uudessa maassa ja uskon, että saan taas arvokasta kokemusta. Tiedän etukäteen jonkin verran, sillä olen pelannut muutaman suomalaispelaajan kanssa Englannissa. Heiltä kuulemani mukaan Suomessa on paljon talenttia. Sen toki tiesin ennakkoon. Tiedän, että Suomen liiga on erittäin kilpailullinen ja tasainen ja siksi haluan pelata Veikkausliigassa, Odutayo aloittaa.

Nopea ja taitava Odutayo haluaa edetä kentällä vastustajan ohi. Hän ampuu hanakasti ja pyrkii tempokuljetuksillaan luomaan tilaa kanssapelaajilleen. Odutayo odottaa, että pääsee tapaamaan FC Lahden kannattajat.

– En malta odottaa, että tapaan kannattajat. Toivottavasti pääsemme jakamaan suuria hetkiä heidän kanssaan. Tehdään kaudesta yhdessä hyvä ja nähdään pian, sunnuntaina Lahteen saapunut Odutayo päättää.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kehuu uutta suojattiaan. Lindbergin mukaan Odutayon Aston Villa -tausta näkyy siinä, että laiturin perusominaisuudet ovat hyvät. Päävalmentajan mukaan Lahti saa Odutayossa valmiutta ja kykyä juosta vastustajan selustaan.

– Hän on erittäin nopea pelaaja. Hän on saanut hyvän peruskoulutuksen jalkapalloilijaksi Aston Villassa. Hänellä on kyky juosta selustaan. Hän myös haastaa yksi-vastaan-yksi-tilanteissa, joka on yksi hänen vahvuuksiaan, Lindberg tiivistää.

Odutayo on FC Lahden käytettävissä jo ensi lauantaina, kun Lahti kohtaa harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa FC Hakan.

Kaikki Veikkausliigan talvikauden 2023-24 siirrot löydät kootusti täältä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia