AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 20.12.2023

​IFK Mariehamn portugalilaiskomentoon - Bruno Romão uusi päävalmentaja

​IFK Mariehamn portugalilaiskomentoon - Bruno Romão uusi päävalmentaja

Bruno Romão tarttuu Grönvittin peräsimeen.

IFK Mariehamnin päävalmentajakysymys on saanut ratkaisunsa ja portugalilainen Bruno Romão on allekirjoittanut 2+1-vuotisen valmentajasopimuksen.

Tammikuussa 40 vuotta täyttävällä Romãolla on UEFA Pro -koulutus ja hän aloitti valmentajanuransa jo vuonna 2006 eli takana on yli 15 vuoden kokemus erilaisista valmennustehtävistä. Romão on valmentajanurallaan ollut nuorten valmentajana ja apuvalmentajana useissa portugalilaisissa seuroissa kuten Casa Pia, Oriental och Sporting.

Hänellä on kokemusta myös Saudi-Arabiasta, jossa hän on valmentanut Al-Hilan U23-joukkuetta. Romão on työskennellyt myös Portugalin liitossa ja ollut kakkosvalmentajana Kap Verden maajoukkueessa. Viimeksi Romão on toiminut päävalmentajana Egyptin pääsarjan Pharco FC:ssa.

- Olen erittäin tyytyväinen saatuamme Brunon meille. Strategista kehitystä ajatellen haluamme vielä seuraa eteenpäin ottamalla lisäaskeleita kehittääksemme omia nuoria pelaajia ja mielellään tuoda mukaan myös muita lupaavia pelaajia. Tätä ajatellen Brunon valmentajaprofiili on erinomainen.

- Hänellä on pitkä kokemus lupaavien pelaajien kehittämisestä kansainvälisellä tasolla ja hänellä on kokemusta myös aikuisten korkeimmalta tasolta sekä kakkosvalmentajana että päävalmentajana, IFK Mariehamnin toimitusjohtaja ja urheilutoimenjohtaja Jimmy Wargh taustoittaa.

Bruno Romão itse odottaa jo innolla tositoimiin pääsyä.

- Aluksi haluan kiittää IFK:ta luottamuksesta minuun ja kykyyni pystyä kehittämään seuraa edelleen. Ensivaikutelmani IFK:sta ja Ahvenanmaasta ovat erittäin positiiviset ja odotan vain pääseväni töihin joukkueen kanssa, Romão kertoo.

- Odotan muuttoa Ahvenanmaalle, sitä että opin tuntemaan saaren ja yhteisön samalla kun haluan auttaa IFK:ta rakentamaan positiivisen ja kovasti töitä tekevän jalkapallojoukkueen, jossa kaikki pelaajat voivat kasvaa täyteen mittaansa. Uskon että pystymme esiintymään hyvin ja tekemään koko Ahvenanmaan ylpeäksi.

Romãon muutto Ahvenanmaalle on edessä vuodenvaihteessa ja hän tarttuu joukkueen peräsimeen 4. tammikuuta. Sitä ennen harjoitusten vetämisestä vastaa kakkosvalmentaja Daniel Sjölund.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia