AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 25.11.2023

"Isoja haasteita on vain otettava" - Aatu Hakalalle jäi hienot muistot Haka-vuosilta

"Isoja haasteita on vain otettava" - Aatu Hakalalle jäi hienot muistot Haka-vuosilta

Aatu Hakala nousi Haka-vuosinaan isoon rooliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Aatu Hakalan siirto KuPS-paitaan kolmen FC Hakassa pelatun kauden jälkeen julkistettiin marraskuun puolivälissä.

Kun Hakala siirtyi FC Hakaan kaudelle 2021 hänestä ei odotettu ykkösmaalivahtia debyyttikaudellaan, sillä seuraan oli palkattu myös kokenut Veikkausliiga -maalivahti Mika Hilander. Toisin kuitenkin kävi, sillä Hakala sai näyttöpaikkansa loppukaudesta ja sen jälkeinen aika Hakassa onkin historiaa.

Nyt 23 -vuotias maalivahti suuntaa kohti uusia haasteita, mutta muistelee aikaansa FC Hakassa ja Valkeakoskella lämmöllä.

– Jokainen vuosi oli niin erilainen ja jokainen vuosi oli niin mieleenpainuva, että mä vietin yhdet elämäni parhaimmat kolme vuotta Valkeakoskella.

– Pieni kaupunki, niin oli jotenkin tosi tiivis yhteisö siinä Hakan ympärillä. Tuntui, että oli sellainen tosi hyvä yhteisö missä sai olla.

Hakala löi itsensä läpi Veikkausliigaan heti ensimmäisellä kaudellaan Hakassa ja pelasi kaikkiaan näiden kolmen kauden aikana 58 Veikkausliigaottelua, yhdeksän Liigacupin ottelua ja kaksi Euro -ottelua. Vaikka kaikki olikin hyvin Valkeakoskella, niin nyt oli miehen mukaan aika ottaa uusi askel uralla.

– Omatkin tavoitteet on ulkomailla, niin noita isoja haasteita on vaan otettava. Nyt on saanut pelata tosi paljon niin tää on hyvä tässä vaiheessa lähteä kokeileen miten tuolla pärjää.

Jalkapallon ja muidenkin joukkuelajien raadollisuus on siinä, että kenenkään peliura ei ole ikuinen. Nyt on yksi pelaajatarina FC Hakassa kirjoitettu tällä erää loppuun, mutta lämpimät muistot eivät häviä minnekään.

– Isot kiitokset kaikille Hakan faneille. Ainakin omalta osalta tuntui, että oli tosi helppo tulla. Ja sama koskee myös toimiston väkeä sekä valmennusta ja pelaajia kenen kanssa ollut.

– On ollut tosi helppo tulla sisään pelaajana ja oon kyllä viihtynyt tosi hyvin. En voi kiittää tarpeeksi kaikkia siitä, mitä oon saanut olla ja niistä ihmisistä mitä ympärillä on ollut. Päässyt kyllä tutustumaan mahtaviin persooniin ja ihmisiin, joiden kanssa tulee vuosia myöhemminkin oleen yhteydessä.

Lisää uutisia