AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 20.11.2023

Huuhkajat päätti EM-karsinnat voittoon

Huuhkajat päätti EM-karsinnat voittoon

Pyry Soiri oli Huuhkajien sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat päätti EM-karsintansa kohtaamalla vieraskentällä San Marinon. Maalittoman avausjakson jälkeen Huuhkajat puristi lopulta 2-1-voiton.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli myllännyt kokoonpanon uusiksi sitten voittoisan Pohjois-Irlanti-ottelun. Siitä ottelusta avauskokoonpanoissa jatkoivat vain Glen Kamara ja Daniel Håkans.

Ensimmäinen puoliaika meni odotetusti Suomen hallinnassa, mutta maali jäi puuttumaan. Suomen yritykset kilpistyivät sanmarinolaisten uhrautuvaan puolustukseen.

Toisen puoliajan alussa hanat kuitenkin aukesivat. Ensin 50. minuutilla Pyry Soiri suti irtopallon maalin edestä verkkoon ja kahdeksan minuuttia siitä, niin Tomas Galvez tarjoili ja Soiri sijoitti takakulmalta illan toisen osumansa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Teemu Pukki teki jo kolmannen maalin, mutta Daniel Håkans oli tilanteessa paitsiossa. Huuhkajat sai luotua vielä useita maalitilanteita, mutta pallo ei saatu verkkoon.

Lisäajalla San Marino kavensi vielä rangaistuspotkusta Filippo Berardin ohittaessa Viljami Sinisalon.

Voiton myötä Suomi nousi lohkossa kolmanneksi Kazakstanin ohi. Kisoihin menivät Tanska ja Slovenia. Huuhkajat pääsee havittelemaan kisapaikkaa vielä maaliskuussa pelattavissa EM-jatkokarsinnoissa.

Lisää uutisia