AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 16.11.2023

"Joukkue on kunnossa ja valmiina" - Huuhkajat hakee paluuta voittokantaan Pohjois-Irlanti -ottelussa

"Joukkue on kunnossa ja valmiina" - Huuhkajat hakee paluuta voittokantaan Pohjois-Irlanti -ottelussa

"Nure" tietää Pohjois-Irlannin vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat kohtaa EM-karsintalohkonsa viimeisessä kotiottelussaan perjantaina Pohjois-Irlannin.

Suomi on joutunut valmistautumaan perjantain otteluun poikkeuksellisissa olosuhteissa. Päävalmentaja Markku Kanerva on ollut sivussa harjoituskentältä ja palaverihuoneesta koronavirustartunnan takia. Kanervan toipuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja tämän hetken ennusteen perusteella Kanerva tulee toimimaan normaalisti Suomen päävalmentajana perjantaina.

– Tämä viikko on ollut erilainen päävalmentajan tilanteen takia. Olemme kuitenkin pystyneet tekemään kaikki suunnittelemamme asiat. Joukkue on kunnossa ja valmiina, kaikki pelaajat ovat käytettävissämme. Odotamme ottelua innolla, Kanervaa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa tuurannut Mika Nurmela kertoi.

Huuhkajat hakee karsinnat päättävissä Pohjois-Irlanti- ja San Marino -otteluissa kasvojenpesua lokakuun pettymyksien jälkeen. Ottelut valmistavat joukkuetta myös maaliskuun jatkokarsintoihin.

– Lokakuun otteluiden jälkeen meille jäi aika paljon parannettavaa. Lähestymme tätä peliä vastustajan mukaan. Tiedämme asiat, joita meidän tehtävä paremmin juuri Pohjois-Irlantia vastaan, jotta saamme hyvän tuloksen aikaiseksi. Se kehittää meidän joukkuettamme kokonaisuudessa ihan varmasti. Katse on osittain siellä maaliskuussa, mutta tärkein on aina se seuraava peli, Nurmela sanoi.

– Pohjois-Irlantia vastaan tulee korostumaan pitkien pallojen puolustaminen ja kakkospallojen voittaminen. Ne ovat sellaisia asioita, joita tapahtuu joka pelissä, mutta tässä pelissä ne korostuvat. Kakkospalloja tulee paljon, ja peli kääntyy monesti niiden voittajalle.

EM-karsintaottelu Suomi - Pohjois-Irlanti Olympiastadionilla perjantaina 17.11. kello 19.00.

Lisää uutisia