AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 16.11.2023

​"Halutaan maksaa takaisin kotiyleisölle" – Matti Peltola vakuuttaa Huuhkajista löytyvän virtaa

​"Halutaan maksaa takaisin kotiyleisölle" – Matti Peltola vakuuttaa Huuhkajista löytyvän virtaa

Matti Peltola haluaa pelata myös kotiyleisölle perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat pelaa EM-karsintalohkonsa viimeisen kotiottelun perjantaina Pohjois-Irlantia vastaan ja kentällä nähdään varmasti näytönhaluinen joukkue.

Huuhkajien tie suoraan lohkosta EM-lopputurnaukseen nousi pystyyn lokakuussa kärsittyjen tappioitten myötä, mutta virtaa riittää vielä, eikä vähiten kotiyleisön vuoksi.

- Edellinen kotiottelu Kazakstania vastaan oli iso pettymys niin meille kuin kannattajille. Pohjoiskaarre ja koko kotiyleisö on ollut niin upeasti mukana, että ilman muuta haluamme nyt maksaa heille takaisin ja samalla kiittää koko karsinnoista, Huuhkajien HJK-pelaaja Matti Peltola sanoo.

- Haluamme myös näyttää, että meitä on syytä kannustaa jatkossakin. Nyt meillä oli huonompi jakso, mutta selkeä tahtotila on osoittaa, että se oli vain väliaikaista.

Samalla Peltola korostaa sitä, että ottelulla on merkitystä myös pelaajille ja koko Huuhkajajoukkueelle tulevaa ajatellen.

- Meillä on maaliskuussa edessä sitten jatkokarsinnat ja vaikka sinne on vielä aikaa, mutta totta kai nyt annetaan näyttöjä jo niitäkin varten ja samalla valmennus voi tehdä viimeisiä kokeiluja, koska meillä ei näillä näkymin ole näiden otteluiden jälkeen yhteisiä kokoontumisia ennen maaliskuuta, Peltola muistuttaa.

- Päällimmäinen fiilis on se, että nyt lähdetään näyttämään parastamme niin näytöksi tulevaan kuin myös kotiyleisölle.

Valmistautuminen Pohjois-Irlanti -otteluun ja samalla myös karsinnat päättävään vierasotteluun San Marinoa vastaan on sujunut Peltolan mukaan hyvin.

- Vähän on viileää ollut, mutta on ollut hyvä päästä luonnonnurmelle taas valmistautumaan. Tähän aikaan vuodesta ei nurmea ole helppo kovin hyvänä pitää, mutta hyvin on valmistautuminen sujunut, Peltola kiittelee Tapiolan urheilupuiston kenttää, joka on toiminut harjoitusareenana.

- Vastustajaakin on käyty jo aika paljon läpi ja toisaalta tunnemme Pohjois-Irlannin kevään kohtaamisesta. Kaikki on varmasti selvillä ja valmiina perjantaina.

EM-karsintaottelu Suomi - Pohjois-Irlanti Olympiastadionilla perjantaina 17.11. kello 19.00. Pääsyliput otteluun.

Lisää uutisia