AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 30.10.2023

​"Olisi ollut pahuksen katkeraa pudota" – IFK Mariehamn pelasi myös Peter Mattssonille

​"Olisi ollut pahuksen katkeraa pudota" – IFK Mariehamn pelasi myös Peter Mattssonille

Peter Mattssonin pitkä ura Grönvittissä päättyi voitokkaasti. (Kuva: Veikkausliiga)

IFK Mariehamnin sitkeä taistelu Veikkausliigapaikkansa puolesta päättyi lopulta juhliin sunnuntaina Gnistanin kaaduttua karsinnan toisessa osassa.

Jo kahdeksannen kautensa Grönvittin paidassa pelannut Robin Sid joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia, mutta ottelun jälkeen kasvoilta paistoi helpotus. Voiton hetkellä Sid muisti ennen kaikkea monien vuosikymmenien rupeamansa päättävää seurajohtaja Pater Mattssonia.

- Totta kai tämä on iso asia minulle. Tässä tilanteessa ajattelen kuitenkin eniten Mattssonia, joka on ollut täällä "hiukan" kauemmin kuin minä. Olisi ollut pahuksen katkeraa, jos olisimme pudonneet hänen viimeisellä kaudellaan, Sid sanoi Ålandstiddningenille.

- Toki tällä on merkitystä myös itselleni. Minulla on sopimus ensi kaudesta ja IFK on iso asia minulle.

IFK Mariehamn nousi melkoisen syvästä alhosta syksyn aikana ja oli jo monen mielissä varma putoaja. Sidin mukaan nousulle oli yksinkertainen perusta.

- Selkeästi se tosiasia, että emme missään vaiheessa antaneet periksi. Olisi ollut helppoa tehdä niin siinä tilanteessa kuin olimme, kun vain muutama ottelu jäljellä olimme viisi pistettä perässä toiseksi viimeistä.

- Luulen, että aika moni joukkue olisi vastaavassa tilanteessa luovuttanut. Se on kova paikka. Mutta olen ylpeä siitä, että jaksoimme yrittää ja onnistuimme.

Onnistuminen ei toki ollut vain joukkueen onnistuminen, vaan hengessä elivät mukana myös 1962 katsojaa Wiklöf Holding Arenalla.

- Katsomosta näki, kuinka paljon tämä joukkue merkitsee koko Ahvenanmaalle. Kiitos kaikille, jotka syksyn koleudesta huolimatta tulivat tukemaan meitä, Sid kiittelee.

Lähde: Ålandstidningen
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia