AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2023

Iloa ja helpotusta - IFK Mariehamnin tarina Veikkausliigassa jatkuu

Iloa ja helpotusta - IFK Mariehamnin tarina Veikkausliigassa jatkuu

Wiklöf Holding Arenalla juhlittiin sunnuntaina. (Kuva: Veikkausliiga)

Yksi IFK Mariehamnin yli 100-vuotisen historian tärkeimmistä otteluista pelattiin sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalla.

Ratkaiseva Veikkausliigan karsinnan ottelu Gnistania vastaan pelattiin iltapäivällä ja pelin henki oli selvä, voittaja pelaa Veikkausliigassa kaudella 2024.

IFK Mariehamn tuli otteluun pirteästi, mutta ei pystynyt luomaan varsinaisia vaaratilanteita. Useampikin kulmapotku jäi hyödyntämättä ja puolen tunnin pelin jälkeen myös Gnistan sai paremmin otetta pelistä, mutta ei pystynyt myöskään luomaan varsinaisia maalipaikkoja.

40 minuutin pelin jälkeen kuitenkin tapahtui. Pallo jäi vapaaksi Gnistanin rangaistusalueella ja Olawale Tehe oli ensimmäisenä kiinni irtopallossa ja sijoitti sen varmasti maalin alanurkkaan.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin eli IFK:n selkeällä hallinnalla. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin.

71. minuutilla Gnistanilla oli paikka tasoittaa, mutta maalikehikko pelasti IFK Mariehamnin. Tilanteesta IFK pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Tuco pääsi avopaikkaan, mutta päätyi laukauksen sijasta syöttämään Jamie Hopcuttille, joka sijoitti pallon kylmästi yläkulmaan ja kotijoukkueen 2-0-johtoon.

Gnistan pyrki vielä peliin mukaan, mutta IFK-puolustuksen läpäiseminen oli vaikeaa ja paikkoja 3-0-maaliin toisessa päässä oli useampiakin. Lopulta maali myös tuli; Gnistanin maalivahti Jiri Koski oli noussut ylös mukaan erikoistilanteeseen, mutta IFK voitti pallon omalla rangaistusalueellaan ja pallo pelattiin ylös Alvaro Ngamballe, joka eteni vapaasti ylös kenttää ja sijoitti lopulta pallon tyhjään maaliin.

Ilo ja helpotus koko IFK-leirissä oli käsin kosketeltavissa ja tunnelma lähes 2000 katsojan edessä Wiklös Holding Arenalla sarjapaikan säilyttyä oli asiaankuuluvan euforinen.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia