AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2023

​6952 päivää noususta Veikkausliigaan – päättyykö yksi pitkä tarina vai saako se jatkoa?

​6952 päivää noususta Veikkausliigaan – päättyykö yksi pitkä tarina vai saako se jatkoa?

Wiklöf Holding Arenalla pelataan sunnuntaina isoista asioista. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn pelaa sunnuntaina Veikkausliigapaikastaan karsinnan ratkaisevassa toisessa osaottelussa Gnistania vastaan.

IFK Mariehamnilla on takana 19 perättäistä Veikkausliigakautta ja tämän tarinan jatkuminen Veikkausliigatasolla vaatii voittoa sunnuntain ottelussa.

Edellisen – ja tätä ennen ainoan – kerran IFK Mariehamn pelasi Veikkausliigan karsintaa lokakuussa 2004. Tuolloin Ykkösessä toiseksi sijoittunut Grönvitt kohtasi FC Jazzin, joka oli sijoittunut Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi. Ensimmäinen osa Maarianhaminassa päättyi 1-0 ja toinen Porissa 2-2 ja näin IFK Mariehamn nousi ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle.

Tuolloinen ratkaiseva toinen karsintaottelu pelattiin 16.10.2004 eli IFK Mariehamnin noususta Veikkausliigaan on kulunut nyt 19 vuotta ja 13 päivää – päivissä laskien 6952. IFK Mariehamn on HJK:n ja FC Interin jälkeen pisimpään yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa pelannut seura.

Jatkuuko IFK Mariehamnin tarina Veikkausliigassa, se selviää sunnuntaina iltapäivällä. Yksi tarina päättyy kuitenkin varmasti. Koko Veikkausliigataipaleen IFK Mariehamnia vetäneelle seurajohtaja Peter Mattssonille ottelu on viimeinen lähes 60-vuotisella IFK-uralla.

Veikkausliigan karsinnan toinen osaottelu IFK Mariehamn - Gnistan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 29.10. kello 15.00. Myös Veikkausliigan karsinnan ottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia