AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2023

"Pilkkuja ei tarvita, ratkaisemme sitä ennen" - IFK Mariehamnin Daniel Enqvist voitonvarmana

"Pilkkuja ei tarvita, ratkaisemme sitä ennen" - IFK Mariehamnin Daniel Enqvist voitonvarmana

Daniel Enqvist uskoo vakaasti voittoon sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Viimeinen Veikkausliigapaikka kaudelle 2024 ratkeaa sunnuntaina IFK Mariehamnin ja Gnistanin toisessa Veikkausliigan karsinnan ottelussa.

Avausosa Oulunkylässä oli etenkin alussa hiukan tunnustelevaa pelaamista.

- Kumpikaan joukkueista ei lähtenyt alussa täysillä, vaan tuntui siltä, että molemmat halusivat tutustua toisiinsa, täyden ottelun keskiviikkona IFK-puolustuksessa pelannut Daniel Enqvist kertasi Ålandstidningenille.

Peli kuitenkin aukeni edetessään, mutta maaleja ei ottelussa nähty.

- Meillä oli [avausjakson] lopussa hyvä vaihe, jolloin olisimme voineet tehdä maalin tai kaksi. Vastustaja tuli sitten paremmin peliin mukaan, mutta tulimme uudestaan. Ikävä kyllä emme saaneet maalia, vaikka meillä oli yksi todella hyvä paikka.

Enqvistin mukaan avausosan maaliton tasapeli tarjoaa kuitenkin hyvät lähtökohdat sunnuntain kotiottelulle, josta hän odottaa hyvin erinäköistä.

- Halusimme toki voittaa sen ottelun, mutta on myös tärkeää, että emme päästäneet maalia. Täysin tyytyväisiä emme kuitenkaan voi olla.

- Nyt tulee olemaan paljon enemmän vauhtia. Otamme pelin haltuumme alusta saakka ja painostamme kunnolla. Meidän pitää näyttää, että me olemme liigajoukkue ja he tulevat Ykkösestä, Enqvist painottaa.

Ratkaisu saattaa venyä jopa rangaistuspotkukilpailuun saakka.

- Toki olemme valmiita siihenkin, mutta sitä ei tarvita. Me ratkaisemme ottelun ennen kuin pilkuille mennään.

Veikkausliigan karsinnan toinen osaottelu IFK Mariehamn - Gnistan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 29.10. kello 15.00. Myös Veikkausliigan karsinnan ottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen
Lisää uutisia