AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 15.10.2023

Interin Matias Ojala tietää perustan: "Sen takia tätä tehdään, että annetaan katsojille elämyksiä"

Interin Matias Ojala tietää perustan: "Sen takia tätä tehdään, että annetaan katsojille elämyksiä"

Matias Ojala nostaa hattua Interin yhteiskuntavastuulle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin Matias Ojala on kulkenut pitkän tien pelaajana ja viihtyy nykyisessä seurassaan mainiosti.

Jo 15-vuotiaana otsikoihin nousseella Ojalalla on uransa aikana ollut ylä- ja alamäkiä. Nyt menossa on neljäs kausi Interissä, jossa Ojala on ollut vaikuttunut seuran yhteisöstä. Erityisesti InterAction-toiminta on oululaisen mielestä äärimmäisen tärkeää.

Koulupelikiertueet ovat kerta toisensa jälkeen olleet pelaajille erittäin palkitsevia tapahtumia.

– Bussilla, kun lähdetään treenien jälkeen esimerkiksi Paimioon tai Naantaliin, voi helposti tuntua vähän raskaalta. Se on kuitenkin isoin kiitos, mitä voi saada, kun näkee, mitä se lapsille oikein merkitsee, että tehdään tätä.

Ojala muistaa omilta junnuvuosiltaan, kuinka iso juttu se oli, jos sai AC Oulun pelaajilta läpyt. Tämän takia hän ymmärtää kuinka tärkeää pelaajien roolimallina oleminen on.

– Se, että vaihtaa pari sanaa lapsen kanssa tai heittää läpyt hienon maalin jälkeen, on meille pelaajille niin pieni vaiva. Se lapsi voi muistaa sen lopun elämänsä.

Yhteisön kasvun on voinut tällä kaudella huomata kasvaneista yleisömääristä. Tunnelma Interin otteluissa on Ojalan mukaan parantunut huimasti.

– Se on ehkä hyvä esimerkki siitä, että seurassa on asioita tehty oikein. Sen takia me tätä tehdään, että me antaisimme katsojille elämyksiä. Nyt yleisö on löytänyt peleihin, vaikka tulokset eivät aina olisi olleetkaan hyviä.

Loppukaudelle Interillä ja yleisöllä riittää vielä jännitettävää, kun edessä on taistelu europaikoista. Ojalan mukaan niihin joukkueella on vain yksi tavoite.

– Olen tosi pettynyt, jos ei sitä paikkaa onnistuta ottamaan. Kyllä se meille on se selkeä päämäärä, että ensi vuonna ollaan europeleissä mukana.

Lue lisää Ojalan mietteitä uran varrelta ja sen ulkopuoleltakin FC Interin verkkosivuilta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia