vko.40 // 8.10.2023

Tasapeli Maarianhaminassa ei lämmittänyt kumpaakaan (IFK Mariehamn-FC Lahti 0-0)

FC Lahti vieraili myrskyisällä Ahvenanmaalla sarjapaikastaan taistelevan IFK Mariehamnin vieraana. Lukuisista maalipaikoista huolimatta pisteet tasattiin maalittomalla tuloksella.

Ottelun ensimmäinen jakso oli värikäs. FC Lahti hallitsi palloa hienokseltaan ja IFK Mariehamn pyrki nopeisiin vastaiskuihin. IFK oli myös vaarallinen erikoistilanteissa. Jamie Hopcutt laittoi kulmapotkun vartin pelin jälkeen ylärimaan, mutta Lahti selvisi säikähdyksellä.

Ottelu sai jakson puolivälissä dramaattisen käänteen. IFK:n maalivahti Elmo Henriksson arvioi pallon väärin ja Matheus Alves kerkesi irtopalloon ensimmäisenä. Henriksson veti Alvesin nurin ja katseli punakorttia. Alves ampui tulisesti seuranneen vapaapotkun muurin kautta ohi.

IFK sai erikoistilanteesta vielä pienen paineen. Osku Maukonen torjui Hopcuttin vapaapotkun kulmaksi ja kulmapotku oli vaarallinen. Tuuleen tarttunut kulmapotku kävi myös rimassa, mutta Maukonen onnistui torjumaan kakkospallon. Kolmannella kerralla Lahti onnistui siivoamaan tilanteen.

Lisäajalla ottelu muuttui jälleen. Lahti pelasi palloa alaspäin ja Jiri Nissinen säntäsi perään. Maukonen kerkesi palloon ensimmäisenä ja pelasi sen pystyyn. Nissinen tuli tilanteeseen myöhässä ja liukui napit edellä Maukosen nilkkaan. Ottelun erotuomari Peiman Simani nosti toisen suoran punaisen kortin ja myös Nissisen peli loppui ennen aikojaan. Lahti ei kuitenkaan kerennyt hyödyntää ylivoimaansa ensimmäisellä jaksolla, vaan tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla Lahti pyöritti peliä IFK:n päädyssä. Bubacar Djaló ampui kolmesti, mutta IFK kesti. Paikkoja oli myös Samuel Pasasella, Julius Tauriaisella ja Matti Klingalla. Otto Hautamo ja IFK-puolustus Timi Lahden johdolla kuitenkin kestivät lahtelaisten rynnistyksen.

IFK tarvitsi ottelusta voiton ja hyökkäsi hanakasti vastaan kahden miehen alivoimalla aina pallon saadessaan. IFK sai luotua yhden huippupaikan, kun pallo kimpoili Samuel Anini juniorille aivan ottelun lopussa. Maukonen kuitenkin venyi lahtelaisten maalilla ja näin ollen pisteet tasattiin molempien pettymykseksi lukemin 0-0.