AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 8.10.2023

"Olimme liian hätäisiä" - FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg harmitteli jäämistä tasapeliin

"Olimme liian hätäisiä" - FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg harmitteli jäämistä tasapeliin

Osku Maukonen piti nollan FC Lahden maalilla. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Lahti ei onnistunut hyödyntämään kahden miehen ylivoimaansa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana, vaan joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt tulokseen. Lindbergin mukaan joukkueelta puuttui tänään kärsivällisyys ja keskitysten laadussa oli toivomisen varaa. Kova tuuli näkyi päävalmentajan mukaan siinä, että hätäiset keskitykset karkailivat entistä enemmän kohteestaan.

– Punaiset kortit muuttivat peliä ja asetelmaa. Vastustaja puolusti jo ensimmäisen punaisen jälkeen erittäin tiiviisti ja meidän olisi pitänyt päästä murtautumaan viimeiseen linjaan. Toisella jaksolla meidän olisi pitänyt toimittaa enemmän palloja maalille. Meillä oli kaksi hyökkääjää toppareiden ja maalivahdin edessä. Sitten kun toimitimme palloja maalille, niin pallot menivät väärään osoitteeseen päätyrajasta yli. Emme saaneet palloja sinne, missä pelaajamme olivat. Kiirehdimme liikaa ja olimme liian hätäisiä.

- Emme myöskään kyennyt hallitsemaan kovaa tuulta, mutta emme silti olleet tarpeeksi kärsivällisiä ylivoimalla pelatessamme, Lindberg harmitteli.

Ensimmäisen nollapelinsä liigassa pelannut nuori maalivahtilupaus Osku Maukonen oli ottelun jälkeen hieman pettynyt siihen, että Lahti jäi maaleitta. Maukonen sai kovan iskun ensimmäisen jakson lopulla, mutta kolhu ei estä nuorukaisen maajoukkuematkaa. Hän myönsi, että tuuli vaikeutti pelaamista ja siksi Lahti pyrki pelaamaan enemmän ja enemmän maata pitkin.

– Tuuli vaikutti aika paljon palloihin. Pelasimme ensimmäisen jakson vähän varmempaa peliä. Vastustajan toisessa punaisessa kortissa meillä oli vähän heikko palautus, johon liu'uin ja sitten tuli napit nilkkaan. Nyt on kaikki kunnossa.

- Toisella jaksolla pelasimme vielä enemmän maata pitkin ja pääsimme pelaamaan ylivoimalla, niin peli helpottui paljon. Emme vaan saaneet tehtyä maaleja. Aika kylmä oli tuuli, mutta ihan hyvin pysyi lämpimänä, Maukonen summasi.

Lisää uutisia