AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2023

"Tasapeli oli kuin tappio" - KuPS:lle jäi enää ohut mestaruussauma

"Tasapeli oli kuin tappio" - KuPS:lle jäi enää ohut mestaruussauma

Tasapeli maistui KuPS:lle karvaalta. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Kuopion Palloseura koki karvaan takaiskun, kun se pelasi Mölymäen Väre Areenalla tasapelin SJK:ta vastaan. Tasapelin myötä KuPS:n saumat mestaruuteen ovat todella ohuet.

Ottelun ensimmäinen nelivitonen sateisella Väre Areenalla oli vierasjoukkueelta vahvempaa tekemistä, kuin kotijoukkueelta. Vaikka KuPS pitikin pallokontrollia, niin ei se päässyt murtautumaan vaarallisille maalintekopaikoille. Jakson ainoasta maalista vastasikin vierasjoukkue.

Toiselle puoliajalle tultaessa kotijoukkue KuPS aktivoi omaa pelaamistaan ja KuPSin pelissä näkyi riskitasojen nostaminen. Maalipaikkoja alkoikin tulla kuin satamalla, mutta pitkään näytti, ettei kuopiolaiset saa maalia tehtyä mistään.

Tasoitusmaali syntyi ottelun 79. peliminuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Jasse Tuominen upotti pallon boksista oikealla jalallaan vastustamattomasti ohi SJK maalivahti Markus Uusitalon. Hyvästä painostuksesta ja yrityksestä huolimatta johtomaalia ei syntynyt ja tuomarin vihellettyä pilliin tulostaululla oli lukemat 1-1.

Ottelun loppuvihellyksen jälkeen kentällä oli joukkueellinen pettyneitä keltapaitoja. Tasapelin myötä Kuopion Palloseuran mestaruushaaveet ovat todella ohuet. Kuopiolaisten tulisi voittaa molemmat jäljellä olevat ottelun sekä HJK:n vastaavasti hävitä molemmat ottelunsa. Samalla KuPS:n pitäisi ottaa kahdeksan maalin maaliero kiinni, sillä edellä mainituillakin lopputuloksilla Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi olisivat tasapisteissä.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi pettynyt Kuopion Palloseuralaista, kun päävalmentaja Jani Honkavaara ja puolustaja Taneli Hämäläinen vastailivat tiukkoihin kysymyksiin.

- Rehellisesti tasapeli oli koko joukkueelle kuin tappio, on tämä vain pettymys totta kai, tiivisti Hämäläinen lehdistötilaisuudessa.

Lehdistötilaisuudessa Honkavaara kertoi, että lopputulos harmittaa paljon, mutta otti myös vastuuta joukkueen tuloksesta.

- Harmittaa valmentajana, kun joukkue ei ollut valmiina ensimmäisellä jaksolla. Jouduttiin aika paljon vaihtamaan pelipaikkoja ensimmäisen puoliajan aikana ja vielä toisenkin jakson aikana. Kyllä harmittaa, kun en ollut valmentajana tehnyt oikeita valintoja ennakkoon, "Honsu" kommentoi.

Lisää uutisia