AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2023

​Ilves vei Suomen Cupin nimiinsä

​Ilves vei Suomen Cupin nimiinsä

Kuva: Juha Tamminen

Ilves voitti lauantaina Olympiastadionilla pelatussa Suomen Cupin finaalissa FC Hongan maalein 2-1 (2-1).

Finaali alkoi odotetun tunnustelevasti, mutta heräsi toden teolla eloon heti ensimmäisestä maalipaikasta. Hongan Edmund Arko-Mensah pelattiin kahdeksannella minuutilla läpi vasemmalta laidalta. Hänen keskityksensä pomppi Ilves-puolustuksesta rangaistusalueen rajalle Lauri Laineelle, joka täräytti pallon komeasti oikeaan yläkulmaan.

Ilves sai ensimmäisen tilanteen 13. minuutin ollessa täyttymässä. Felipe Aspegren laukoi reilusta 20 metristä kohti yläkulmaa, mutta Maksim Rudakov Hongan maalilla venytti kätensä väliin. Seuranneessa kulmapotkussa Ilves-kapteeni Tatu Miettunen nousi korkeimmalle ja puski voimalla tasoituksen.

Honka oli 18. minuutilla lähellä siirtyä uudestaan johtoon, kun Michael Lopez vapautti Arko-Mensahin läpiajoon, mutta laiturin sijoitus painui niukasti pystytolpan väärälle puolelle.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin tapahtui toisessa päässä kenttää. Ilves tuli terävästi vastahyökkäykseen, Djair Parfitt-Williams pelasi seinäsyötöllä Santeri Haaralan kanssa itsensä nokikkain Rudakovin kanssa ja sijoitti pallon varmasti maaliin vieden Ilveksen johtoon.

Avausjakson loppua kohden ote siirtyi vahvemmin Hongalle. Vahvasti katkoneen Seydine N´Diayen johdolla Ilves-puolustus piti kuitenkin Hongan hyökkäykset kurissa, eikä Otso Virtasen maalillaan tarvinnut juuri peliin puuttua. Näin tauolle mentiin ilveksen 2-1-johdossa.

Toinen jakso alkoi jälleen tasaisena, mutta vähitellen Honka alkoi saada enemmän painetta Ilves-maalille kuitenkin tuloksetta. Ilves sen sijaan oli lisätä johtoaan tunnin kohdalla, kun Haarala pääsi laukomaan keskeltä, mutta ylärima pelasti Hongan. Heti perään toisessa päässä Lopez pääsi laukomaan hyvin, mutta veto suuntautui kohti Virtasta, joka torjui varmasti.

Honka hallitsi peliä, mutta ei löytänyt aukkoja Ilveksen puolustuksesta ja Ilves puolestaan pyrki iskemään terävästi vastaan paikan saadessaan. Ottelun varsinaisen peliajan loppu meni varsin rikkonaiseksi ja lisäajan pituudeksi näytettiin peräti kahdeksaa minuuttia.

Ilves piti pintansa lisäminuuttienkin ajan ja vei Suomen Cupin mestaruuden maalein 2-1.

Lisää uutisia